Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od vojske do zdravstva

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
31.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes predstavili kar nekaj različnih vsebin. Bili smo v novomeški vojašnici, med drugim pa poročamo pa tudi o pomanjkanju osebnih zdravnikov v trebanjskem zdravstvenem domu.

V Medgeneracijskem dnevnem centru aktivnosti Hiša sožitja, ki deluje v okviru Društva upokojencev Novo mesto, v času počitnic organizirajo Poletne aktivnosti. Eno takšnih so imeli včeraj v novomeški vojašnici Franca Uršiča v Bršljinu. Pri organizaciji razgibanega dneva aktivnosti jim je pomagal štabni vodnik Slovenske vojske in inštruktor na šoli za podčastnike Andrej Cimerman, ki je organiziral športno orientacijo.

Kostanjeviško Osnovno šolo Jožeta Gorjupa obnavljajo in energetsko sanirajo, kar naj bi bilo nared do konca poletnih počitnic, manjša dela v starem delu šole in v njeni okolici, pa se bodo najverjetneje zavlekla še v september. A na šoli pravijo, da se bodo prilagodili.

V občini Šentjernej bodo avgusta praznovali občinski praznik – Jernejevo in ob tej priložnosti podelili tudi občinske nagrade. Letošnji dobitniki so Betka Luštek, Mešani pevski zbor Vlaste Tavčar in Društvo šentjernejska konjenica.

Občina Trebnje bo v sodelovanju s tamkajšnjim Društvom upokojencev in Zavodom zlata mreža izpeljala projekt Prostofer, ki ga bodo začeli jutri. Z brezplačnimi prevozi bodo pomagali starejšim v občini, ki so pogosto odrezani od nujno potrebnih storitev. Tako imenovani prostoferji bodo na voljo od jutri dalje ob delovnikih med 8. in 16.uro, najmanj dva dni pred želenim prevozom pa se morajo uporabniki, starejši od 65 let, naročiti na brezplačni številki 080 10 10.

Tudi ob koncu oddaje smo ostali v občini Trebnje, kjer pa se – tako kot drugod po državi, soočajo s težavami zaradi pomanjkanja zdravnikov. Kaj vse so že postorili, da do tega ne bi prišlo, poročamo v današnjem radijskem potepu.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN od vojske do zdravja: 31.07.2019

Oddaja SKN od vojske do zdravja