duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od vojske do zdravstva

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
31.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes predstavili kar nekaj različnih vsebin. Bili smo v novomeški vojašnici, med drugim pa poročamo pa tudi o pomanjkanju osebnih zdravnikov v trebanjskem zdravstvenem domu.

V Medgeneracijskem dnevnem centru aktivnosti Hiša sožitja, ki deluje v okviru Društva upokojencev Novo mesto, v času počitnic organizirajo Poletne aktivnosti. Eno takšnih so imeli včeraj v novomeški vojašnici Franca Uršiča v Bršljinu. Pri organizaciji razgibanega dneva aktivnosti jim je pomagal štabni vodnik Slovenske vojske in inštruktor na šoli za podčastnike Andrej Cimerman, ki je organiziral športno orientacijo.

Kostanjeviško Osnovno šolo Jožeta Gorjupa obnavljajo in energetsko sanirajo, kar naj bi bilo nared do konca poletnih počitnic, manjša dela v starem delu šole in v njeni okolici, pa se bodo najverjetneje zavlekla še v september. A na šoli pravijo, da se bodo prilagodili.

V občini Šentjernej bodo avgusta praznovali občinski praznik – Jernejevo in ob tej priložnosti podelili tudi občinske nagrade. Letošnji dobitniki so Betka Luštek, Mešani pevski zbor Vlaste Tavčar in Društvo šentjernejska konjenica.

Občina Trebnje bo v sodelovanju s tamkajšnjim Društvom upokojencev in Zavodom zlata mreža izpeljala projekt Prostofer, ki ga bodo začeli jutri. Z brezplačnimi prevozi bodo pomagali starejšim v občini, ki so pogosto odrezani od nujno potrebnih storitev. Tako imenovani prostoferji bodo na voljo od jutri dalje ob delovnikih med 8. in 16.uro, najmanj dva dni pred želenim prevozom pa se morajo uporabniki, starejši od 65 let, naročiti na brezplačni številki 080 10 10.

Tudi ob koncu oddaje smo ostali v občini Trebnje, kjer pa se – tako kot drugod po državi, soočajo s težavami zaradi pomanjkanja zdravnikov. Kaj vse so že postorili, da do tega ne bi prišlo, poročamo v današnjem radijskem potepu.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN od vojske do zdravja: 31.07.2019

Oddaja SKN od vojske do zdravja