mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od zelenjadarstva do nadaljevanja obnove in kolesarskih vlakov

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
14.07.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat spregovorili o težavah v zelenjadarstvu, pa o nadaljevanju prenove novomeškega mestnega jedra in tudi o kolesarskih vlakih.

Uvodoma pa smo se ustavili v Beli krajini, za katero vlada veliko zanimanja za unovčevanje turističnih bonov. Predstavili smo, kako jih lahko porabite in kaj vam belokranjski turizem nudi, spregovorili pa smo tudi o trenutnem zanimanju za to »zeleno destinacijo«.

Letošnje leto bo za mnoge zelenjadarje pogubno. Zaradi koronavirusa in posledic, ki bodo ostale gotovo še do konca leta, bodo beležili velik izpad prihodkov. Na to temo smo se pogovarjali z vršilcem dolžnosti direktorja KZ Krka Martinom Kambičem, pa tudi s kmetom iz Velikega Mraševa. Vsak bo predstavil svoj pogled na zelenjadarstvo, slišali pa bomo tudi kako je koronakriza dobesedno podorala, kar je zrastlo na njivah.

V Mestni občini Novo mesto se bodo v primeru uspešnega zaključka izvajalskega razpisa, ki poteče konec meseca, predvidoma v začetku jeseni lotili nadaljevanja prenove novomeškega mestnega središča. Prenoviti nameravajo javne površine in gospodarsko javno infrastrukturo na delu Rozmanove in na Linhartovi in Kastelčevi ulici, pa tudi na Prešernovem trgu. Kaj vse bodo postorili, do kdaj in za koliko denarja, izveste v oddaji »S Krko naokoli«.

V Občini Sevnica, ki sodeluje pri čezmejnem slovensko-hrvaškem projektu ježe in kolesarjenja Ride & Bike 2, so se pri razvoju turističnega kolesarjenja in tovrstni ponudbi oprli tudi na železnico. Ta bo poskrbela za dodaten prihod in odhod kolesarjev ter za prevoz njihovih koles s tako imenovanimi »kolesarskimi vlaki«. Sicer pa Občina Sevnica in preostalo Posavje ob številnih naravnih danostih in kulturni dediščini ponujata tudi izvrstne pogoje za razvoj konjeništva ter kolesarski in pohodniški turizem, zato bodo ti tako imenovani »kolesarski vlaki«, zagotovo dobrodošla pridobitev.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 14.07.2020

O zelenjadarstvu, obnovi NM jedra, kolesarskih vlakih