hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

sveca Ekipa24.si

Tragedija! Nogometaš storil samomor! Vrgel se je ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Sevnica bo dobila nov prizidek k vrtcu Ciciban

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.07.2020 11:30

Tokrat smo o različnih dogodkih poročali iz Brežic in Sevnice, pa tudi iz Novega mesta, kjer je Upravno sodišče ugodilo tožbi krajevne civilne iniciative 3ROS-jug.

Uvodoma smo se ustavili v Brežicah, kjer sta se prejšnji teden mudila gospodarski in okoljski minister – Počivalšek in Vizjak. Obiskala sta namreč novonastajajočo proizvodno enoto podjetja TPV Automotive, ki raste v tamkajšnji obrtno poslovni coni Brezina.

Zatem smo šli v Sevnico. Izpred tamkajšnjega gradu so na približno desetdnevno vožnjo ob meji Slovenije s starodobnimi, več kot 30 let starimi traktorji, minuli petek krenili trije člani Društva ljubiteljev starodobnih vozil Hrast-Tržišče, ki so tudi ljubitelji tehnične dediščine. S svojimi starodobniki bodo potovali okoli Slovenije in glas o Občini Sevnica ponesli po vsej državi.

V Sevnici bodo te dni začeli dozidavo tamkajšnjega pretesnega 14-oddelčnega otroškega Vrtca Ciciban. Sevniška občina bo za naložbo odštela nekaj manj kot 900.000 evrov lastnega proračunskega denarja. Dela nameravajo končati v prvi polovici prihodnjega leta.

Ob koncu današnje oddaje pa smo se ustavili še v Novem mestu. Upravno sodišče je 9. julija ugodilo tožbi, ki jo je v zvezi z izdajo okoljevarstvenega soglasja za gradnjo prve etape ceste tretje razvojne osi-jug v Novem mestu, vložila krajevna civilna iniciativa 3ROS-jug. Upravno sodišče je zadeve Agenciji RS za okolje vrnilo v vnovični postopek.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

S Krko naokoli, 28.07.2020

TPV Automotive, sevniški traktoristi, vrtec Sevnica, tožba 3ROS