jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

kmetija Njena.si

Kmetija: V oddaji po nesreči pokazali člana ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Sevnica bo dobila nov prizidek k vrtcu Ciciban

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.07.2020 11:30

Tokrat smo o različnih dogodkih poročali iz Brežic in Sevnice, pa tudi iz Novega mesta, kjer je Upravno sodišče ugodilo tožbi krajevne civilne iniciative 3ROS-jug.

Uvodoma smo se ustavili v Brežicah, kjer sta se prejšnji teden mudila gospodarski in okoljski minister – Počivalšek in Vizjak. Obiskala sta namreč novonastajajočo proizvodno enoto podjetja TPV Automotive, ki raste v tamkajšnji obrtno poslovni coni Brezina.

Zatem smo šli v Sevnico. Izpred tamkajšnjega gradu so na približno desetdnevno vožnjo ob meji Slovenije s starodobnimi, več kot 30 let starimi traktorji, minuli petek krenili trije člani Društva ljubiteljev starodobnih vozil Hrast-Tržišče, ki so tudi ljubitelji tehnične dediščine. S svojimi starodobniki bodo potovali okoli Slovenije in glas o Občini Sevnica ponesli po vsej državi.

V Sevnici bodo te dni začeli dozidavo tamkajšnjega pretesnega 14-oddelčnega otroškega Vrtca Ciciban. Sevniška občina bo za naložbo odštela nekaj manj kot 900.000 evrov lastnega proračunskega denarja. Dela nameravajo končati v prvi polovici prihodnjega leta.

Ob koncu današnje oddaje pa smo se ustavili še v Novem mestu. Upravno sodišče je 9. julija ugodilo tožbi, ki jo je v zvezi z izdajo okoljevarstvenega soglasja za gradnjo prve etape ceste tretje razvojne osi-jug v Novem mestu, vložila krajevna civilna iniciativa 3ROS-jug. Upravno sodišče je zadeve Agenciji RS za okolje vrnilo v vnovični postopek.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

S Krko naokoli, 28.07.2020

TPV Automotive, sevniški traktoristi, vrtec Sevnica, tožba 3ROS