gostinstvo lokal covid koronavirus pct bobo Svet24.si

So boni služili svojim namenom?

Robert Crimo Svet24.si

Pokončal tudi mlada starša, ki sta ščitila ...

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

ivo hvalica-pl Reporter.si

Hvalica: Janez Janša bo vnovič nekoga žrtvoval ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

katja-in-katka-bogataj Njena.si

Katja in Katka Bogataj: Najin otrok bo imel dve ...

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Odpadne embalaže je vse več, pa tudi o projektih in trebanjski razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.03.2020 11:30

Tokrat smo v oddaji »S Krko naokoli« predstavili kar nekaj različnih vsebin.

V zbornici komunalnih podjetij, ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije opozarjajo na izredne razmere zaradi nakopičene odpadne embalaže. Že konec januarja jo je bilo po državi nakopičene 16.470 ton, do konca leta pa se bodo razmere le še poslabšale. Situacijo bi po njihovem začasno rešil nov interventni zakon, ki bi državo stal 8,7 milijona evrov. O tem je spregovoril tudi direktor Komunale Novo mesto Gregor Klemenčič.

Republiška direkcija za infrastrukturo je v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah na mestu stare začela te dni graditi novo premostitev potoka Črmošnjica. Hkrati je popolnoma zaprla državno cesto, ki od križišča s priključkom za cesto proti Beli krajini v Podturnu vodi proti Dolenjskim Toplicam. Za naložbo bo skupaj z davkom odštela nekaj več kot 400.000 evrov.

Renault je za proizvodnjo električne različice modela twingo izbral Revoz, so potrdili v novomeški družbi, twingo z.e. pa bo na prodaj predvidoma konec letošnjega leta. V Revozu se tako na proizvodnjo električnega twinga že pripravljajo. Poleg specifik v proizvodnem procesu bodo v ta namen postavili tudi nov obrat za sestavo baterij.

V Črnomlju, kjer približno 500 prebivalcev še nima kanalizacijske povezave s čistilno napravo v Vojni vasi, letos načrtujejo dograditev kanalizacijskega sistema. Tako bodo dosegli 98-odstotno pokritost s kanalizacijskim omrežjem.

V Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje s prvo samostojno razstavo v Sloveniji prihaja edinstveni Mark Bourlier, prvi prejemnik posebne nagrade mednarodnega tabora likovnih samorastnikov v Trebnjem. Bourlier je leta 2018 sodeloval na 51. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov v Trebnjem, na katerem je prejel nagrado in možnost samostojne predstavitve v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje.

V občini Brežice so novembra lani zagnali enoletni projekt Stavi na zdravje, s katerim želijo okrepiti kakovost življenja občanov. Stal bo nekaj manj kot 630.000 evrov, s pol milijona evrov ga je v programu Erasmus Plus Šport podprla Evropska komisija. V projektu sodelujejo lokalni partnerji, z njegovimi izidi pa bodo seznanili partnerje enajstih držav.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 04.03.2020

Komunala Novo mesto, razstava v Trebnjem, projekti v Črnomlju in Brežicah