Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Prenova cest, razpisi in odhodi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
29.05.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat obširneje poročali o različnih aktualnih temah v naši regiji.

Najprej smo poročali iz Brežice, kjer bo občina za sofinanciranje 44 naložb in projektov v kmetijstvu namenila 100.000 evrov, s čimer bo pomagala pri izvedbi kmetijskih investicij v skupni vrednosti skoraj pol milijona evrov. Na občinski razpis za sofinanciranje ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva in podeželja za letos je prispelo 44 vlog. Je pa brežiška občina razpisala tudi 20.000 evrov za zagotavljanje tehnične podpore v kmetijskem in gozdarskem sektorju, kjer bo končna odločitev komisije znana v kratkem.

Pred kratkim so se v Župniji Novo mesto – na Kapitlju, poslovili od sestre Judite Božič, dolgoletne katehetinje, organistke, zborovodkinje, pevke in pastoralne delavke, ki je po 46 letih predanega dela odšla v skupnost Šolskih sester de Notre Dame v Ilirsko Bistrico.

Šentjernejski župan Jože Simončič  in predsednik uprave novomeškega CGP-ja Martin Gosenca sta pred dnevi podpisala pogodbo za drugo fazo rekonstrukcije lokalne ceste Šmarje-Pleterje. Gre za pomembno lokalno povezavo, ki med drugim vodi do vinogradniških goric, Javorovice in Kartuzije Pleterje. Vrednost pogodbenih del znaša 180.000 evrov, denar pa je zagotovljen v letošnjem proračunu. Dela bodo CGP-jevci začeli v ponedeljek, končali pa naj bi jih do 15. septembra.

V Novem mestu pa bo s ponedeljkom popolnoma zaprta državna cesta v Šmihelu. Razlog je nadaljevanje prenove, cesto pa bodo zaprli v ponedeljek po jutranji prometni konici z vzpostavljeno popolno zaporo na odseku od križišča s Šukljetovo do križišča s Krallovo. Promet bo preusmerjen na relacijo Kandijska cesta – Pogance – Ruperčvrh – Škrjanče pri Novem mestu in obratno.

Ustavili smo se tudi v Dolenjskih Toplicah. Tamkajšnjo staro Sitarjevo hišo sredi toplic, ki je v lasti občine, je zob časa že pošteno načel. Idejne zasnove in načrti o njeni prenovi imajo že dolgo brado, a kot kaže, bo nekdaj ena najuglednejših stavb v kraju vendarle doživela temeljito prenovo. In kaj bo v njej? Tudi o tem v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri smo poročali še o načrtovanih stanovanjih v občini Sevnica in o občinski seji občine Mokronog-Trebelno.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 29.05.2020

Kmetijstvo v Brežicah, obnova ceste v Šmihelu in Sitarjeve hiše v Dol.Toplicah