mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Po Novem mestu, Metliki in Posavju

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat predstavili zgodbe iz Novega mesta, Metlike in Posavja.

V mozaični oddaji »S Krko naokoli« smo šli najprej v Novo mesto, kjer je na Fakulteta za organizacijske študije na nedavni novinarski konferenci predstavila triletni mednarodni projekt WELLy, s katerim želijo preučiti vpliv fizičnega in psihosocialnega delovnega okolja na zdravje in počutje zaposlenih ter oblikovati delovno mesto svetovalca za omilitev stresa. Za projekt so jim v okviru programa Erasmus plus zagotovili 335.000 evrov.

Poročali smo tudi o načrtovani gradnji novega cestnega mostu čez potok Kamenica pri maloobmejnem prehodu Božakovo oz. Obrež pri Metliki. Okoli 675.000 evrov naj bi zagotovili slovenska in hrvaška vlada. Poročali smo tudi o prenovi Kandijskega mostu, ki v Novem mestu zaradi zaprtja, v prometnih konicah povzroča pravi prometni kolaps. A menda naj bi bilo tega že v kratkem konec, saj bo prenova končana predvidoma še ta teden.

Predstavili smo tudi izjemen uspeh Yurene - novomeške šole za tuje jezike. Yurena je postala prvi izpitni center za angleške izpite LanguageCert v Sloveniji. Gre za nov, mednarodno veljaven certifikat, ki dokazuje raven znanja angleščine v skladu z evropsko jezikovno lestvico. Podoben certifikat lahko pridobijo tudi otroci od 7.leta naprej.

S področja kulture smo se ustavili pri enoletnem likovnem izobraževanju pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Novo mesto, ki ga je vodila mentorica Martina Hegediš. V novomeški Gogi bodo jutri (v torek, 17.09.) pripravili razstavo, ki je nekakšen povzetek dela teh učencev risanja in slikanja. V novomeški Gogi jo bodo odprli ob 19.uri.

Oddajo »S Krko naokoli« pa smo zaključili športno. Novomeški mladi športniki so na nedavnih Igrah prijateljstva v Unsko-Sanskem kantonu v Bihaču v skupni kategoriji prepričljivo osvojili prvo mesto. Maja in Vida Oštrbenka pa po izjemni sezoni oktobra čaka pot na svetovno prvenstvo v SUP - stoječem veslanju, ki bo na Kitajskem.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 16.09.2019

O FOŠ, Yureni, likovnikih in še čem