Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od topliške obvoznice do kostanjeviške Forma Vive

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
29.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes predstavili kar nekaj različnih vsebin. Poročali smo iz Posavja, kjer smo obiskali Podbočje, pa Dobe pri Kostanjevici na Krki, tudi Kostanjevico samo, zagotovo pa bo najbolj zanimiva informacija o gradnji topliške obvoznice.

V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki je še do srede na ogled razstava slikarke Mateje Kavčič – Vezi, ki jo obiskovalci lahko spremljajo tudi pri njenem delu.

V Dolenjskih Toplicah, kjer so po lanskem podpisu sofinancerskega sporazuma z ministrstvom za infrastrukturo spomladi začeli graditi prvi del topliške obvoznice s povezavo Pionirske in Roške ceste, dela tečejo po načrtih. Kot kaže, bi lahko rok končanja prve faze, 15. oktober, celo prehiteli.

V zaporu na Dobu se po dveh napadih na paznike razmere še niso pomirile. Včeraj je namreč poskušal eden od obsojencev še pobegniti, a so mu to namero pravosodni policisti preprečili.

Pogodbe o brezplačni uporabi območja Gaj ob letališču Cerklje ob Krki za namene moto dejavnosti, sklenjene z Zvezo za avto šport Slovenije - AŠ 2005, po mnenju ministrstva za obrambo ni mogoče podaljšati. In o treh zapletih tudi poročamo v današnji oddaji »S Krko naokoli«.

V galerijskem parku v Kostanjevici na Krki pa so v soboto zvečer s predstavitvijo skulptur letošnjih udeležencev končali 28. bienalni Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva. Galerija Božidar Jakac je na tem bienalnem dogodku ves mesec gostila bolgarskega kiparja Roberta Caneva, njegovega perujskega kolega Alda Shiromo in slovenskega kiparja Bojana Mavsarja. Direktor Galerije Božidar Jakac Goran Milovanović je povedal, da so se vsi trije udeleženci pri svojem kostanjeviškem ustvarjanju osredotočili na temo varovanja okolja in planeta, ustvarjene skulpture pa bodo stale tudi izven kostanjeviške Forma vive.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN od topliške obvoznice do Forma Vive: 29.07.2019

Oddaja SKN od topliške obvoznice do Forma Vive