Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio in video): Pomagajte žabam do mrestišč

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.02.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat govorili o pomoči novomeških prostovoljcev na poti iz gozdov do voda, kjer bodo mrestile. Na pomoč vabi Društvo za zaščito živali Novo mesto.

Topla zima je tudi žabe pognala na planu in jim nekoliko skrajšala običajno zimsko spanje. O tem, kako jim lahko tudi na območju Novega mesta pomagate na poti iz gozdov, da te zaščitene dvoživke ne bi končale pod kolesi vozil, boste slišali v uvodu v današnjo oddajo. Prostovoljci lahko vse dodatne informacije dobijo tudi na Društvu za zaščito živali Novo mesto, ali pa spremljajo njihovo Facebook stran. Za pomoč žabam je namreč težko napovedati, kdaj bo pravi čas, saj se vse lahko v trenutku spremeni. Trenutno kaže, da bi to lahko bilo v sredo. Dogajanje lahko spremljate TUKAJ.

V novomeškem Šmihelu pa bodo predvidoma v ponedeljek nadaljevali prenovo tamkajšnje glavne prometnice. Prenovili bodo približno 700-metrski odsek Šmihelske ceste od križišča s Šukljetovo ulico do odcepa za Regrške košenice. Naložba v prenovo tega dela državne ceste bo stala skoraj 860.000 evrov, glavni naložbenik je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

V Občinah Novo mesto, Krško, Brežice in Črnomelj pri vpisu otrok v vrtce za novo šolsko leto ne pričakujejo težav. Novomeški vrtci sicer zadnja leta z rednim vpisom sprejmejo vse vpisane otroke, podobno pričakujejo letos tudi v preostalih že omenjenih občinah. Ker bodo v vseh štirih občinah vpisovali šele marca, s številom razpisanih mest niso mogli postreči. Pa vendar je tu že nekaj zbranih informacij.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 21.02.2020

O reševanju žab, Šmihelski cesti in o vrtcih