polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio in video): Pomagajte žabam do mrestišč

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.02.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat govorili o pomoči novomeških prostovoljcev na poti iz gozdov do voda, kjer bodo mrestile. Na pomoč vabi Društvo za zaščito živali Novo mesto.

Topla zima je tudi žabe pognala na planu in jim nekoliko skrajšala običajno zimsko spanje. O tem, kako jim lahko tudi na območju Novega mesta pomagate na poti iz gozdov, da te zaščitene dvoživke ne bi končale pod kolesi vozil, boste slišali v uvodu v današnjo oddajo. Prostovoljci lahko vse dodatne informacije dobijo tudi na Društvu za zaščito živali Novo mesto, ali pa spremljajo njihovo Facebook stran. Za pomoč žabam je namreč težko napovedati, kdaj bo pravi čas, saj se vse lahko v trenutku spremeni. Trenutno kaže, da bi to lahko bilo v sredo. Dogajanje lahko spremljate TUKAJ.

V novomeškem Šmihelu pa bodo predvidoma v ponedeljek nadaljevali prenovo tamkajšnje glavne prometnice. Prenovili bodo približno 700-metrski odsek Šmihelske ceste od križišča s Šukljetovo ulico do odcepa za Regrške košenice. Naložba v prenovo tega dela državne ceste bo stala skoraj 860.000 evrov, glavni naložbenik je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

V Občinah Novo mesto, Krško, Brežice in Črnomelj pri vpisu otrok v vrtce za novo šolsko leto ne pričakujejo težav. Novomeški vrtci sicer zadnja leta z rednim vpisom sprejmejo vse vpisane otroke, podobno pričakujejo letos tudi v preostalih že omenjenih občinah. Ker bodo v vseh štirih občinah vpisovali šele marca, s številom razpisanih mest niso mogli postreči. Pa vendar je tu že nekaj zbranih informacij.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 21.02.2020

O reševanju žab, Šmihelski cesti in o vrtcih