kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Poznate projekt Emoundergrounds ?

Piše: V.M.

Čas objave:
08.12.2020 11:30

To je projekt s katerim Slovenija na evropski ravni predstavlja občina Ivančna gorica.

Ime je kratica daljšega naziva Emotional technologies for the cultural heritage valorisation within cross-border undergrounds oziroma če prevedemo Čustvena tehnologija za valorizacijo kulturne dediščine znotraj čezmejnega področja. Občina Ivančna Gorica je bila uspešna na razpisu programa Adrion Interreg, kjer nastopa in sodeluje kot ena izmed partneric pri projektu Emoundergrounds, v sklopu katerega bodo občankam in občanom in seveda tudi turistom in obiskovalcem približali zgodovino gradu Podsmreka. Z uporabo novih interaktivnih in inovativnih orodij bo tako narejena digitalna predstavitev gradu in zgodb, ki so včasih „živele" v gradu Podsmreka.
Predstavitev gradu Podsmreka bo na ogled v sklopu Hiše kranjske čebele v Višnji Gori. V Hiši kranjske čebele bodo obiskovalcem celostno predstavili zgodovino kranjske čebelice, ene najbolj razširjenih vrst čebel na svetu, ki prihaja z gradu Podsmreka. S to edinstveno izkušnjo skozi virtualno resničnost in interaktivne projekcije zaslonov bo Ivančna Gorica pokazala model, kako lahko s pomočjo osredotočene ponudbe, ki temelji na izkoriščanju in inoviranju kulturne dediščine, izboljšujejo privlačnost in konkurenčnost občine Ivančna Gorica.
O tem, kako se je občina odločila za ta projekt, kako je s financiranjem, kako daleč je že projekt in še kaj smo povprašali vodjo projekta  Primožem Jeraličem.
Vse boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin.

S Krko naokoli 08122020