Saša Lendero in Miha Hercog Dobra karma

Razkrito: Saša Lendero pred poroko, hči pa že ...

lady-gaga Svet24.si

FOTO: Ustreljen sprehajalec psov Lady Gaga, ...

ales hojs bobo2 Reporter.si

Minister Hojs proti Denisu Avdiću? Hojsa zmerjali...

golte Svet24.si

FOTO: Koča na Golteh je v dolgi zgodovini ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Vplivni zasebni zdravnik, ki se ga bojijo ...

Sašo Stare Odkrito.si

Prihajajo mali veliki šefi

alican-aytekin Njena.si

Ko potrka ljubezen: Seyfi zasebno velika YouTube ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Poznate projekt Emoundergrounds ?

Piše: V.M.

Čas objave:
08.12.2020 11:30

To je projekt s katerim Slovenija na evropski ravni predstavlja občina Ivančna gorica.

Ime je kratica daljšega naziva Emotional technologies for the cultural heritage valorisation within cross-border undergrounds oziroma če prevedemo Čustvena tehnologija za valorizacijo kulturne dediščine znotraj čezmejnega področja. Občina Ivančna Gorica je bila uspešna na razpisu programa Adrion Interreg, kjer nastopa in sodeluje kot ena izmed partneric pri projektu Emoundergrounds, v sklopu katerega bodo občankam in občanom in seveda tudi turistom in obiskovalcem približali zgodovino gradu Podsmreka. Z uporabo novih interaktivnih in inovativnih orodij bo tako narejena digitalna predstavitev gradu in zgodb, ki so včasih „živele" v gradu Podsmreka.
Predstavitev gradu Podsmreka bo na ogled v sklopu Hiše kranjske čebele v Višnji Gori. V Hiši kranjske čebele bodo obiskovalcem celostno predstavili zgodovino kranjske čebelice, ene najbolj razširjenih vrst čebel na svetu, ki prihaja z gradu Podsmreka. S to edinstveno izkušnjo skozi virtualno resničnost in interaktivne projekcije zaslonov bo Ivančna Gorica pokazala model, kako lahko s pomočjo osredotočene ponudbe, ki temelji na izkoriščanju in inoviranju kulturne dediščine, izboljšujejo privlačnost in konkurenčnost občine Ivančna Gorica.
O tem, kako se je občina odločila za ta projekt, kako je s financiranjem, kako daleč je že projekt in še kaj smo povprašali vodjo projekta  Primožem Jeraličem.
Vse boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin.

S Krko naokoli 08122020