Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Prenova OŠ Center, medgeneracijski vrt, Kostak, Dana…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična, med drugim pa bomo poročali tudi o obveznostih krškega Kostaka do države ali bolje obratno – države do Kostaka in o uspehih mirnske Dane.

Začeli pa smo v Novem mestu, kjer prenavljajo najstarejšo mestno osnovno šolo Center. Ta letos praznuje 90-letnico delovanja. V času počitnic čistijo in prenavljajo njena pročelja z nanosom emulzije in pleskanjem, v celoti pa naj bi prenovili tudi šolsko kuhinjo.

V Novem mestu bo prihodnji teden od srede do nedelje 6. mednarodni festival sodobne fotografije Fotopub, ki je zrasel na tradiciji novomeškega festivala dokumentarne fotografije. Tudi o tem poročamo.

V Črnomlju tamkajšnji Zavod za izobraževanje in kulturo, Mladinski center BIT in Knjižnica Črnomelj načrtujejo projekt Medgeneracijski vrt, v Semiču pa je PGD Gradnik bogatejši za novo motorno brizgalno.

V nadaljevanju smo predstavili še nekaj manjših, a za kraje prav tako pomembnih investicij. Bili smo na Brodu v Podbočju, pa v Velikem Mraševem in v občini Ribnica.

Ob koncu oddaje pa poročamo še o obveznostih krškega Kostaka do države. Pogodbene obveznosti glede odvoza mešanih komunalnih odpadkov so presegli, čakajo na nove anekse in novo pogodbo, med tem pa verjamejo obljubam, da bo vsa ta administracija urejena.

Z Mirne pa poročamo o uspešnem poslovanju tamkajšnje Dane. Ob polletju so dosegli devet milijonov evrov in za dobre štiri odstotke presegli primerljivo lansko leto. V Dani so hkrati ustvarili 650.000 evrov čistega dobička in primerljivi lanski izid presegli za osem odstotkov.

O vsem tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o Kostaku, Dani, OŠ Center... - 25.07.2019

Oddaja SKN o Kostaku, Dani, OŠ Center...