spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

trije prijatelji Njena.si

Exatlon: Tim, Michael in Teo tesno povezani še iz...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Preudarnost Roka Majerja nagrajena dvakratno

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.07.2019 13:30

V današnji oddaji imamo kar nekaj vsebin. Poročamo iz Dolenjskih Toplic, Sevnice, Doba in iz Šentruperta.

Začenjamo s prijetno zgodbo, ki bi se lahko končala povsem drugače. A v pravem trenutku je bil na pravem mestu Rok Majer iz Loške vasi, ki je praznovanju 21.praznika občine Dolenjske Toplice dal poseben pečat. Podrobnosti v oddaji.

Sevniška tovarna Stilles, v kateri izdelujejo visokokakovostno pohištvo predvsem za opremljanje boljših hotelov, želi zmanjšati odvisnost od hotelirskih poslov. S tem namenom razvija polizdelke iz novih materialov, podporo pri 4,5 milijona evrov vredni naložbi pa vodstvu obljublja tudi država oz. gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da sta se v sredo v zaporu na Dobu zgodila dva napada na pravosodne policiste. Policist, ki ga je eden od zapornikov napadel celo z vilicami, je lažje poškodovan in bolniško odsoten, drugi je že v službi. V slovenskih zaporih se je sicer lani zgodilo 12 takšnih napadov na zaposlene, v letih prej pa tudi po 23.

Trg v Šentrupertu je prometno zelo obremenjen in dolgoletna želja številnih domačinov je, da se lotijo celovite prenove. Na nedavnem zboru občanov so tako med drugim razpravljali o usodi Kostelčeve hiše sredi trga, ki jo je zob časa pošteno načel. Kot je bilo slišati, imajo občani različna mnenja. Nekateri so dejali, da bi morala hiša zaradi njene zgodovinske vrednosti ostati na trgu, spet drugi se bolj nagibajo k temu, da bi jo zaradi varnosti raje podrli. Na novomeški območni enoti Zavoda za varstvo kulturne dediščine pa pravijo, da Kostelčeva hiša stoji znotraj zavarovanega šentrupertskega vaškega jedra, ki je razglašeno za kulturni spomenik lokalnega pomena in zato se Kostelčeve hiše ne sme podreti. Kakšna bo njena usoda, bo kmalu jasno.

Sicer pa več o vsem v oddaji "S Krko naokoli", ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN iz Dol.Toplic, Šentruperta, Sevnice in z Doba: 26.07.2019

Oddaja SKN iz Dol.Toplic, Šentruperta, Sevnice in z Doba