reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Preudarnost Roka Majerja nagrajena dvakratno

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.07.2019 13:30

V današnji oddaji imamo kar nekaj vsebin. Poročamo iz Dolenjskih Toplic, Sevnice, Doba in iz Šentruperta.

Začenjamo s prijetno zgodbo, ki bi se lahko končala povsem drugače. A v pravem trenutku je bil na pravem mestu Rok Majer iz Loške vasi, ki je praznovanju 21.praznika občine Dolenjske Toplice dal poseben pečat. Podrobnosti v oddaji.

Sevniška tovarna Stilles, v kateri izdelujejo visokokakovostno pohištvo predvsem za opremljanje boljših hotelov, želi zmanjšati odvisnost od hotelirskih poslov. S tem namenom razvija polizdelke iz novih materialov, podporo pri 4,5 milijona evrov vredni naložbi pa vodstvu obljublja tudi država oz. gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da sta se v sredo v zaporu na Dobu zgodila dva napada na pravosodne policiste. Policist, ki ga je eden od zapornikov napadel celo z vilicami, je lažje poškodovan in bolniško odsoten, drugi je že v službi. V slovenskih zaporih se je sicer lani zgodilo 12 takšnih napadov na zaposlene, v letih prej pa tudi po 23.

Trg v Šentrupertu je prometno zelo obremenjen in dolgoletna želja številnih domačinov je, da se lotijo celovite prenove. Na nedavnem zboru občanov so tako med drugim razpravljali o usodi Kostelčeve hiše sredi trga, ki jo je zob časa pošteno načel. Kot je bilo slišati, imajo občani različna mnenja. Nekateri so dejali, da bi morala hiša zaradi njene zgodovinske vrednosti ostati na trgu, spet drugi se bolj nagibajo k temu, da bi jo zaradi varnosti raje podrli. Na novomeški območni enoti Zavoda za varstvo kulturne dediščine pa pravijo, da Kostelčeva hiša stoji znotraj zavarovanega šentrupertskega vaškega jedra, ki je razglašeno za kulturni spomenik lokalnega pomena in zato se Kostelčeve hiše ne sme podreti. Kakšna bo njena usoda, bo kmalu jasno.

Sicer pa več o vsem v oddaji "S Krko naokoli", ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN iz Dol.Toplic, Šentruperta, Sevnice in z Doba: 26.07.2019

Oddaja SKN iz Dol.Toplic, Šentruperta, Sevnice in z Doba