kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Prodaja Energetike, nov poslovno stanovanjski objekt v Novem mestu,…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.05.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat obširneje poročali o različnih aktualnih temah v naši regiji.

Začeli smo z veselo novico, ko ljudje v nesreči znajo združiti moči in pomagati. Pri družini Grivec s Poljan pri Mirni Peči je še kako živ spomin na uničujoče ognjene zublje, ki so v začetku oktobra lani povsem uničili dva hleva, kozolec in več kosov orodja. S pomočjo ljudi, ki so stopili skupaj, pa jim je zdaj uspelo postaviti nov gospodarski objekt.

Občina Semič bo v ponedeljek vnovič začela izvajati brezplačne prevoze za starejše Moj šofer.  Občani lahko potrebe po prevozu na zdravniške in specialistične preglede na območju Bele krajine in Novega mesta sporočijo Društvu upokojencev Semič na telefonsko številko 040 628 181 vsaj tri delovne dni pred potrebnim prevozov, in sicer ob ponedeljkih, sredah in ob petkih od 11. do 13. ure.

Občina Šentrupert na svoji spletni strani objavlja poziv, s katerim vabi vse zainteresirane k nakupu javnega podjetja Energetika Šentrupert, ki je 100-odstotno v njeni lasti. Kot je na zadnji seji občinskega sveta dejal župan Andrej Martin Kostelec, je kar nekaj zainteresiranih za nakup. Rok za oddajo nezavezujoče ponudbe na naslov občine je najpozneje do 22. junija do 10. ure.

Občina Šentjernej je zadovoljna, da je zaključen projekt obnove križišča Maharovec na prometni državni cesti Novo mesto-Šentjernej. Gre za veliko pridobitev, vredno dobrih 500 tisoč evrov.

Nova Ljubljanska banka nadaljuje pred leti začeto optimizacijo poslovne mreže in s 15. junijem zapira še deset poslovalnic po Sloveniji. Med njimi sta tudi poslovalnici Semič in Senovo.

Na pobudo sevniškega župana Srečka Ocvirka so se pred dnevi na delovnem sestanku v kulturni dvorani srečali župani občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje, pridružila pa sta se jim tudi poslanca državnega zbora Tomaž Lisec in Blaž Pavlin. Dogovorili so se, da bodo v prihodnjih mesecih izoblikovali skupno pobudo za modernizacijo regionalne ceste Trebnje–Mokronog–Boštanj, in pobudo naslovili na vlado.

Ivanški izdelovalec izpušnih sistemov Akrapovič, ki ima v Ivančni Gorici in v Črnomlju več kot 1000 zaposlenih, bo moral poslovanje prilagoditi padcu naročil in prodaje. Kot so povedali, si podjetje "z različnimi ukrepi prizadeva, da bi bilo odpuščanj čim manj, a nestabilne tržne razmere zahtevajo prilagajanje novim okoliščinam in tudi zmanjšanje števila zaposlenih".

Mladi v praksi, ki je bil na javnem razpisu Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost izbran za sofinanciran projekt, bi se v Mladinskem centru Krško sicer moral začeti izvajati že z marcem, vendar so epidemija koronavirusa in z njo povezani ukrepi spremenila potek izvajanja usposabljanj, ki jih bodo tako, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, začeli izvajati v ponedeljek. Cilj projekta je v obdobju izvajanja do 15.septembra prihodnje leto vključiti v usposabljanje z inovativnimi vsebinami 40 mladih, ki so na dan vključitve v projekt stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni, prihajajo pa iz statističnih regij: Savinjska, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

Ob koncu oddaje pa smo poročali še o arhitekturnem natečaju za nov objekt v Novem mestu, ki bo zrasel na območju nekdanje občinske stavbe na Novem trgu. Z novim stanovanjsko-poslovnim objektom bodo na voljo nova stanovanja, poslovni prostori in parkirna hiša.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 28.05.2020

Prodaja Energetike Šentrupert, Stanovanjsko-poslovni objekt Novi teg in odpuščanje pri Akrapoviču