mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): S potepov po Krškem, Brežicah, Šmarjeti, Škocjanu in po Beli krajini

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo se tokrat potepali po širši regiji in našli kar nekaj zanimivih informacij.

Uvodoma smo se ustavili v Jurni vasi, kjer si želijo obnovo ceste, saj je ta močno dotrajana. Pred 37 leti so jo – po besedah krajana Ivana Cimermančiča zgradili vaščani z ogromno prostovoljnega dela. Zdaj so se obrnili na občino in si želijo, da bi cesta, ki vodi skozi vas, končno bila prenovljena.

Na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Krško v počastitev praznika občine na gradu Rajhenburg v Brestanici, so podelil letošnje nagrade in priznanja za ustvarjalno delo, posebne uspehe in za pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti. In kdo so dobitniki?

Brežiški Občinski svet je na nedavni občinski seji podprl županov predlog in sprejel sklep o prekinitvi najemne pogodbe za Vodovodni stolp Brežice, ki Občini Brežice omogoča, da z najemnikom podjetnikom Darkom Petelincem, sporazumno prekine pogodbo, sklenjeno leta 1999, za 50-letni najem stolpa. S stolpom, ki je simbol tako mesta kot občine, pa tudi pomemben tehnični spomenik, imajo zanimive načrte.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je z državnim sekretarjem Jožetom Podgorškom nedavno obiskala občino Šmarješke Toplice, občino, ki svoj razvoj gradi predvsem na turizmu. Med drugim si je ogledala območje Klevevža, kjer občina načrtuje projekt Klevevška Toplica

Minister brez resorja Zvonko Černač, pristojen za strateške projekte in kohezijo, pa je v okviru svojih obiskov po slovenskih občinah, kjer se pogovarja o črpanju evropskega denarja, nedavno obiskal tudi Belo krajino, kjer se je srečal z obema županoma in županjo.

Nekaj desetletij je že, odkar je v škocjanski dolini blizu Škocjana nastala stanovanjska soseska Hrastulje 1, potem pa organiziranih gradenj, razen nekaj hiš na Štrkovem hribu in seveda individualnih gradenj po vaseh, ni bilo. Občina se zato že nekaj časa trudi, da bi zraven Hrastulj 1 nastalo novo naselje, imenovano Hrastulje 2, in kot kaže, bo projekt kmalu zaživel.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 09.06.2020

O cesti skozi Jurno vas, nagrajencih KK, Vodovodnem stolpu, Klevevžu in o Hrastuljah 2