ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O okužbi s covidom-19 na Šolskem centru Novo mesto

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.09.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo med drugim preverili informacijo o tem, da je zaradi okuženega dijaka s covidom-19 v karanteni en razred. A pred tem smo poročali še o vrsti različnih tem iz naše regije. Med drugim tudi o obisku ministra Ciglerja v sevniškem domu upokojencev.

Uvodoma smo poročali s seje predsedstva Skupnosti občin Slovenije, ki je na nedavni seji v Podčetrtku pozvalo državo, naj omogoči skladnejši regionalni razvoj in zagotovi enak dostop vsem občanom do poštnih in bančnih storitev. Državo je pozvalo k premisleku o zapiranju poštnih poslovalnic in o ukinjanju bankomatov po državi.

Člani komisije za integracijo romske skupnosti so na nedavni seji obravnavali varnostne, socialne in integrativne razmere na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Podrobneje o ugotovitvah in načrtih v tokratni oddaji.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je po ponedeljkovem obisku doma upokojencev Sevnica dejal, da podpira idejo o vzpostavitvi tako imenovane rdeče cone zunaj doma, kamor bi po potrebi umaknili okužene stanovalce. Lokacija zanjo še ni dogovorjena. So pa med tem že zavrnili prvotno predlagano lokacijo skupne rdeče cone za bližnje domove starejših, ki naj bi bila na območju nekdanje policijske postaje v Brežicah. Ta se je namreč izkazala za neprimerno.

Ob koncu pa še pogovor z direktorjem Šolskega centra Novo mesto dr. Matejem Forjanom, ki je pojasnil, da je eden od razredov na Srednji strojni šoli v karanteni. Panika ni potrebna, prav tako ne smemo dovoliti stigmatizacije, je pa prav, da ravnamo odgovorno in upoštevamo priporočila za lastno zaščito in za zaščito ranljivejših skupin, ki pa niso zgolj med ostarelo populacijo.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 10.09.2020

SOS, s komnisije za integracijo romov, ministrov obisk Sevnice, covid-19 na ŠC NM