Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Šest dobrodelnih akcij v naši regiji

Piše: V.M.

Čas objave:
29.12.2020 11:30

Danes bomo govorili o kar šestih dobrodelnih akcijah, ki so potekale na Dolenjskem ter v Posavju in Beli krajini.

Fundacija za otroke Vrtca Ciciban Novo mesto je letos s projektom vsi otroci na tekaške smuči, razveselila malčke že v času veselega decembra. »Še posebej zato, ker letošnji v luči razmer ni prav preveč vesel, pa tudi zato, ker je snega zadnja leta bolj za vzorec.

Otroci in vzgojiteljice Zasebnega družinskega vrtca Ringa raja Novo mesto so se letos odločili, da bodo naredili nekaj lepega za stanovalce Doma starejših občanov Novo mesto. 

Rotary klub Dolenjske toplice je ob novem letu podaril deset kubičnih metrov drv za deset socialno ogroženih družin ali posameznikov. Prejemniki so bili iz Dolenjskih Toplic, Straže, Mirne Peči in Žužemberka in jih je predlagal novomeški Rdeči križ.

Vsako leto pa tudi fantje iz Košarkarskega kluba Krka pomislijo na najmlajše in jim popestrijo ta prazničen december. In tako je bilo tudi letos. Še pred dopoldanskim treningom so Miha Škedelj, Milan Milovanović in Luka Medved z velikim paketom odšli na otroški oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto.

Tudi študenti in študentke sevniške občine, zbrani v Študentskem klubu Sevnica, so združili svoje moči in pokazali čut za sočloveka. Študenti in študentke so se organizirali in zbirali pomoč za sokrajane, ki so na robu preživetja in jim vsakršna pomoč prinese vsaj malce olajšanja in veselja v življenje. 

Učiteljica likovne umetnosti na Osnovni šoli Milke Šobar Nataše v Črnomlju akademska slikarka Andreja Schwenner, je šoli podarila 3 likovna dela, ki jih bodo ponudili najboljšemu ponudniku. 

Vse o teh dobrodelnih in navdihujočih akcijah boste izvedeli v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin.

S Krko naokoli 29122020