ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Slike Alojza Konca na vseh koncih sveta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat gostili akademskega slikarja in pedagoga likovne umetnosti Alojza Konca iz Sevnice.

Prijeten sogovornik je profesor likovnega pouka na brežiški gimnaziji, sicer pa likovni umetnik, čigar dela so v zasebnih zbirkah širom sveta. V začetku svoje kariere je bil modni kreator v ekipi sevniške Jutranjke. Delal je našitke za otroška oblačila. Potem pa ga je pot zanesla v prosveto, kjer je še danes. Poučuje namreč na brežiški gimnaziji.

Do svojih dijakov in izjemen pristop – najprej pohvala, potem priporočila oz. nasveti, kako bi bilo lahko bolje. Ves čas živi in ustvarja v Sevnici, zadnja leta pa večinoma razstavlja na skupinskih razstavah. Obožuje barve, ki so njegova značilnost. Krajina, narava, včasih tudi tiste podrobnosti, ki jih običajen »sprehajalec« ne opazi, najdejo svoje mesto na Končevih slikah. V zadnjem obdobju se veliko posveča abstrahiranju, vsa leta pa ga kot slikarja prevzemata olje in akvarel.

Več o njegovem odnosu do poučevanja in o slikarstvu pa v pogovoru za oddajo »S Krko naokoli«. Z akademskim slikarjem Alojzom Koncem, tudi članom Društva likovnih umetnikov Dolenjske, se je pogovarjala Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 06.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"