Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Boris Cavazza (1) Njena.si

Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto do vloge v ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Tudi o novomeški COVID bolnišnici

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.09.2020 11:30

Tokrat smo se osredotočili na dogodke minulih dni, k mikrofonu pa smo povabili tudi primarija novomeške bolnišnice dr. Milivoja Piletiča, ki je spregovoril na temo razmer v bolnišnici.

Uvodoma smo se ustavili pri policijskem poročilu. Minuli vikend je namreč zaznamoval alkohol. Policisti Policijske uprave Novo mesto so na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini zgolj v sedmih urah ustavili kar 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Zgodilo pa se je tudi nekaj nesreč z udeležbo alkoholiziranih voznikov.

V Krškem ima na istem naslovu prebivališče prijavljeno 265 tujcev. Gre za največje doslej ugotovljeno število fiktivnih prijav prebivališč v Sloveniji, ki po navedbah poznavalcev služijo kot odskočna deska za delo bodisi v Sloveniji bodisi v Evropski uniji, omogočajo pa tudi nekatere socialne transferje, poroča spletni portal Moje Posavje. Na Upravni enoti Krško so potrdili, da so osebe prijavljene na naslovu podjetja, ki ima po podatkih geodetske uprave v objektu stanovanje s 85-timi kvadratnimi metri bivalne površine in lokal. Od 265-tih tujcev jih je 108 na naslovu prijavljenih stalno, 157 pa začasno.

Letošnja dobitnica naziva Moja zdravnica je ginekologinja Hatije Ismaili. V Slovenijo se je preselila pred 17-timi leti po študiju medicine na hrvaški Reki, kot ginekologinja pa se je zaposlila v novomeški splošni bolnišnici, kjer še vedno dela.

Na Pumpnci v Novem mestu je na ogled razstava Izgubljena v barvah. Avtorica je diplomirana slikarka in vsestranska umetnica Nina Tomšič Polegek, zdaj študentka magistrskega študija slikarstva na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, sicer pa Novomeščanka, ki je pripravila svojo prvo samostojno razstavo.

V Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu je bila minula sobota v znamenju že 21. vseslovenskega srečanja vojnih invalidov. Tudi tam smo bili.

Ob koncu pa še osrednja današnja tema. V novomeški bolnišnici že dalj časa izvajajo ukrepe za preprečitev nenadzorovanega vnosa virusa covid-19., ki bi delo zelo otežil, okrnil ali celo ohromil. Kaj takšnega, kot se je zgodilo v mariborskem kliničnem centru si v Novem mestu nikakor ne želijo, je povedal strokovni direktor Splošne bolnišnice Novo mesto, primarij dr. Milivoj Piletič. In kakšni so novi ukrepi, s katerimi želijo prečiti vdor tega virusa v bolnišnico?

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 30.09.2020

Covid bolnišnica NM, alkohol v prometu, tujci, moja zdravnica, razstava Tomšič Polegkove