Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Se bo Indira Ekić v Slovenijo vrnila zaročena?

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Umrl je častni občan Občine Mirna Peč Anton Pust

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.08.2020 11:30

Tokrat smo največ pozornosti namenili sofinanciranju RRA Posavje, o samozaščitnem vedenju tudi ko smo »na odklopu«, pa o dveh likovnih dogodkih in o odhodu mirnopeškega častnega občana Antona Pusta.

Uvodoma smo poročali o 260 tisoč evrih podpore, ki jih je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Regionalni razvojni agenciji iz Krškega nedavno odobrilo za elektronsko nadgradnjo projekta Gradovi Posavja. Slovenska turistična organizacija pa ji je prek razpisa za sofinanciranje promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih območij namenila 40.000 evrov.

Poletje je obdobje, ko smo ljudje na splošno bolj sproščeni, turistične kraje pa obišče več ljudi. Kljub temu na policiji svetujejo samozaščitno ravnanje in pozornost na predmete, ki jih prinašamo s sabo, saj tako kot v prejšnjih letih zaznavajo precej manjših tatvin, tudi na plažah.

Na domačiji Rezelj na Dvoru pri Žužemberku se je včeraj začelo petdnevno likovno srečanje 9. Dvorski likovni dnevi, na katerih gostijo deset v Sloveniji delujočih likovnikov in enega fotografa. Odprtje tradicionalne razstave novonastalih del bodo v petek nadomestili z ogledom nastalih del, ki bo na domačiji Rezelj možen med 16. in 20. uro. Za predstavitev letošnjih udeležencev in njihovih del bo v petek na voljo umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.

V organizaciji Zveze lovskih družin Novo mesto in Društva likovnikov Trebnje pa je na prvo avgustovsko soboto v lovski koči Lovskega društva Velika Loka na Zagriču - potekala 3. likovna kolonija. Na celodnevno ustvarjanje so povabili slikarje s širšega dolenjskega območja in odziv je bil dober. Sodelovalo je 22 ljubiteljskih slikarjev iz petih društev. Nastala dela bodo postavili na ogled na več razstavah, med drugim tudi v nastajajočem čebelarskem muzeju v Višnji gori ter v trebanjskem razstavišču Zdravstvenega doma.

Ob koncu pa smo poročali tudi o slovesu častnega občana Občine Mirna Peč, duhovnika, lazarista, kronista in popisovalca življenja in dela naših prednikov, Antona Pusta.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 04.08.2020

Ob smrti Antona Pusta, RRA Posavje, Likovni dnevi Dvor in Trebnje