jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 6. marca

suzana kavas andrej vrbec xx Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev ...

Meghan Markle Svet24.si

S poznavalcem Matjažem Ambrožičem o strahu ...

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Ibrahimović s štopom do Sanrema

Antonija Blaće Njena.si

Sanjski moški: To je voditeljičin mož

S Krko naokoli

SKN (avdio): V Krki izbrali prostovoljca leta

Piše: V.M.

Čas objave:
04.12.2020 11:30

V novomeškem farmacevtu Krka so že devetič zapored izbrali Krkina prostovoljca leta.

Že tradicionalno so se ob tej priložnosti prek spleta zahvalili tudi letošnjim 118 Krkinim krvodajalcem jubilantom. Milena Kastelic, članica uprave, delavska direktorica se je vsem ob tej priložnosti zahvalila za dobrosrčnost. Krkina prostovoljka leta 2020 je postala Virginia Kelher, ki se sicer v podjetju zaposlena v Upravljanju kakovosti.

Prostovoljstvo je del organizacijske kulture Krke že vse od ustanovitve podjetja. Krkini sodelavci pravijo, da tam, kjer je skrb za sočloveka del organizacijske kulture, ni težko nadaljevati tradicije dobrodelnosti. Od leta 2012 krkaše in nevladne organizacije v humanitarni dejavnosti teden dni v aprilu povezuje tudi družbeno odgovorna akcija Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Sicer pa so krkaši bodisi v okviru podjetja bodisi samoiniciativno, vključeni v različne oblike dobrodelnih dejavnosti. Tako že več kot šest desetletij na najbolj neposreden način krepijo družbeno odgovornost in humanitarno delovanje. Zato ni naključje, da v Krki tistim, ki s svojim prostovoljnim delovanjem pomagajo soljudem, že od leta 2012 namenjajo posebno pozornost. Zaposleni vsako leto predlagajo sodelavce, za katere menijo, da s svojim humanitarnim delom in solidarnostjo pomembno zaznamujejo okolje, v katerem delujejo, za Krkinega naj prostovoljca.     

Da bodo kvote moških in žensk pri prostovoljcih izenačene pa je poskrbel Krkin prostovoljec leta 2020 Gorazd Nemec, ki sicer dela v proizvodnji zdravil zaposlen v Krkinem obratu v Ljutomeru. Zahvalili so se tudi Krkinim krvodajalcem, ki so kri darovali od 5-krat pa do 110-krat. Zahvalila se jim je predsednica Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Vesna Dular. Poseben poklon gre letos Krkinemu sodelavcu Zdravku Kosu, ki je kri daroval kar 110-krat. 

Kaj so o nagradah in svojem delu povedali nagrajenci pa boste slišal v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 04122020