Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

S Krko naokoli

SKN (avdio): V Sevnici izredno zaskrbljujoče stanje okužb s Covid-19

Piše: V.M.

Čas objave:
03.12.2020 11:30

Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič ter zdravnik in član štaba Civilne zaščite občina Sevnica Jurij Pesjak sta opozorila na izredno zaskrbljujoče stanje okužb s Covid-19.

Na redni tedenski koordinaciji se je v torek z namenom obvladovanja problematike širjenja covid-19, sestal štab Civilne zaščite občine Sevnica s predstavniki Civilne zaščite, Občine Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Policijske postaje Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica in Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica. Policija kršitve zaščitnih ukrepov zaznava predvsem na področju prehajanja med občinami, pa tudi zbiranja ljudi na določenih javnih mestih. Povedati pa je potrebno, da ekipe gasilcev opravljajo vse redno delo v skladu s pristojnostmi, kamor spada tudi razkuževanje javnih objektov. 

Na resnost situacije pa je opozoril tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je dejal: »Če v prvi polovici decembra ne bomo omejili okužb na vzdržno raven, bo druga polovica meseca z božično-novoletnimi prazniki katastrofalna. Ključno je, da skupaj poiščemo načine, da bo vsak občan razumel namen ukrepov in jih tudi spoštoval, saj je to edini način za omejitev epidemije.«

Sevniški Štab Civilne zaščite zato poziva vse Sevničane, da dosledno izvajajo zaščitne ukrepe, ki preprečujejo širjenje virusa covid-19. Le na ta način lahko uspešno zajezimo tako zdravstvene in gospodarske, kot tudi širše družbene posledice epidemije, so sporočili s Štaba Civilne zaščite občine Sevnica. 

Kaj je povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič in še veliko več boste izvedeli v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 03122020