Abdreja Novak Dobra karma

Andreja Novak: prihajajo burni časi, ki s seboj ...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar končno pokazala trebušček!

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

Princ Philip Odkrito.si

Kaj se dogaja s princem Philipom?

dejan-dogaja, dejan-krajnc Njena.si

Dejan Krajnc zapustil Poskočne muzikante!

S Krko naokoli

SKN (avdio): V Sevnici izredno zaskrbljujoče stanje okužb s Covid-19

Piše: V.M.

Čas objave:
03.12.2020 11:30

Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič ter zdravnik in član štaba Civilne zaščite občina Sevnica Jurij Pesjak sta opozorila na izredno zaskrbljujoče stanje okužb s Covid-19.

Na redni tedenski koordinaciji se je v torek z namenom obvladovanja problematike širjenja covid-19, sestal štab Civilne zaščite občine Sevnica s predstavniki Civilne zaščite, Občine Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Policijske postaje Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica in Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica. Policija kršitve zaščitnih ukrepov zaznava predvsem na področju prehajanja med občinami, pa tudi zbiranja ljudi na določenih javnih mestih. Povedati pa je potrebno, da ekipe gasilcev opravljajo vse redno delo v skladu s pristojnostmi, kamor spada tudi razkuževanje javnih objektov. 

Na resnost situacije pa je opozoril tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je dejal: »Če v prvi polovici decembra ne bomo omejili okužb na vzdržno raven, bo druga polovica meseca z božično-novoletnimi prazniki katastrofalna. Ključno je, da skupaj poiščemo načine, da bo vsak občan razumel namen ukrepov in jih tudi spoštoval, saj je to edini način za omejitev epidemije.«

Sevniški Štab Civilne zaščite zato poziva vse Sevničane, da dosledno izvajajo zaščitne ukrepe, ki preprečujejo širjenje virusa covid-19. Le na ta način lahko uspešno zajezimo tako zdravstvene in gospodarske, kot tudi širše družbene posledice epidemije, so sporočili s Štaba Civilne zaščite občine Sevnica. 

Kaj je povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič in še veliko več boste izvedeli v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 03122020