brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Ali Luka Dončić lahko igra na naslednji tekmi? ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Vrtec, stopnice, kultura in še kaj…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.12.2018 13:26

V tokratno oddajo »S Krko naokoli« smo uvrstili številne različne teme. Poročali smo o vrtcu, novomeških stopnicah, nekaj utrinkov iz kulture je v njej in zaključili ob dobrodelnem dogodku v Novem mestu.

Za uvod smo nekaj besed namenili žužemberškemu vrtcu, v katerega bi se otroci morali vseliti že konec novembra, a se je zadeva zavlekla v december. Odprtje je tako predvideno po novem letu.

Na Bregu v Novem mestu so pred kratkim odprli prenovljeno stopnišče. Tudi o tem je tekla beseda.

Zavod za gozdove Slovenije je že tradicionalno izbral najbolj skrbne lastnike gozdov v državi. Prireditev je bila na Centru biotehnike in turizma Grm v Novem mestu. In kdo so najbolj skrbni lastniki gozdov? V območni enoti Zavoda za gozdove Kočevje so za najbolj skrbnega lastnika gozdov tokrat izbrali Petra Maloviča z Dolenjih Lazov pri Ribnici, v območni enoti Novo mesto Aleša Lavričaiz Gorenjega Polja pri Straži in v enoti Brežice Benjamina Miklavčiča iz Mokronoga. Sicer pa več tudi o tem projektu v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri smo se tokrat ustavili še pri različnih generacijah, ki naj bi tvorno sodelovale v delovnih okoljih. Pa jim uspeva? Vse to je odvisno od njihovih vodij, saj imajo različne generacije različne prioritete. In če mlajši sodelavec starejšega tika, to še ne pomeni, da ga ne spoštuje, je v oddaji pojasnila tudi ena od naših sogovornic.

V oddaji pa nekaj minut namenjamo tudi kulturi. Društvo likovnih umetnikov Dolenjske je pred dnevi v Kulturnem centru Janeza Trdine odprlo prodajno razstavo "Srečna nova slika!«. Svoja dela razstavljajo Jože Marinč, Mateja Kavčič, Andreja Schwenner, Uroš Weinberger, Robert Lozar, Boštjan Kavčič, Janko Orač, Alojz Konec, Jožica Medle in Hamo Čavrk. Razstavo si lahko ogledate še do konca leta.

V zadnjem delu oddaje pa smo se odpravili v Dolenjski muzej, kjer so prav tako sodelovali v »Ta veselem dnevu kulture«, v počastitev rojstva Franceta Prešerna. Kaj vse so si obiskovalci lahko ogledali, vam razkrijemo v tokratnem potepu, ki smo ga zaključili še v največjem nakupovalnem centru v Novem mestu, na dobrodelni akciji, ki sta jo skupaj pripravili Lions klub in Rotari klub Novo mesto.

Tudi tokratno oddajo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: Vrtec, stopnice, gozdovi, sodelovanje, kultura, dobrodelnost (10.12.2018)

Oddaja "S Krko naokoli"