Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Vrtec, stopnice, kultura in še kaj…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.12.2018 13:26

V tokratno oddajo »S Krko naokoli« smo uvrstili številne različne teme. Poročali smo o vrtcu, novomeških stopnicah, nekaj utrinkov iz kulture je v njej in zaključili ob dobrodelnem dogodku v Novem mestu.

Za uvod smo nekaj besed namenili žužemberškemu vrtcu, v katerega bi se otroci morali vseliti že konec novembra, a se je zadeva zavlekla v december. Odprtje je tako predvideno po novem letu.

Na Bregu v Novem mestu so pred kratkim odprli prenovljeno stopnišče. Tudi o tem je tekla beseda.

Zavod za gozdove Slovenije je že tradicionalno izbral najbolj skrbne lastnike gozdov v državi. Prireditev je bila na Centru biotehnike in turizma Grm v Novem mestu. In kdo so najbolj skrbni lastniki gozdov? V območni enoti Zavoda za gozdove Kočevje so za najbolj skrbnega lastnika gozdov tokrat izbrali Petra Maloviča z Dolenjih Lazov pri Ribnici, v območni enoti Novo mesto Aleša Lavričaiz Gorenjega Polja pri Straži in v enoti Brežice Benjamina Miklavčiča iz Mokronoga. Sicer pa več tudi o tem projektu v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri smo se tokrat ustavili še pri različnih generacijah, ki naj bi tvorno sodelovale v delovnih okoljih. Pa jim uspeva? Vse to je odvisno od njihovih vodij, saj imajo različne generacije različne prioritete. In če mlajši sodelavec starejšega tika, to še ne pomeni, da ga ne spoštuje, je v oddaji pojasnila tudi ena od naših sogovornic.

V oddaji pa nekaj minut namenjamo tudi kulturi. Društvo likovnih umetnikov Dolenjske je pred dnevi v Kulturnem centru Janeza Trdine odprlo prodajno razstavo "Srečna nova slika!«. Svoja dela razstavljajo Jože Marinč, Mateja Kavčič, Andreja Schwenner, Uroš Weinberger, Robert Lozar, Boštjan Kavčič, Janko Orač, Alojz Konec, Jožica Medle in Hamo Čavrk. Razstavo si lahko ogledate še do konca leta.

V zadnjem delu oddaje pa smo se odpravili v Dolenjski muzej, kjer so prav tako sodelovali v »Ta veselem dnevu kulture«, v počastitev rojstva Franceta Prešerna. Kaj vse so si obiskovalci lahko ogledali, vam razkrijemo v tokratnem potepu, ki smo ga zaključili še v največjem nakupovalnem centru v Novem mestu, na dobrodelni akciji, ki sta jo skupaj pripravili Lions klub in Rotari klub Novo mesto.

Tudi tokratno oddajo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: Vrtec, stopnice, gozdovi, sodelovanje, kultura, dobrodelnost (10.12.2018)

Oddaja "S Krko naokoli"