bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Začetek novega šolskega leta na Šolskem centru Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
02.09.2019 11:15

Oddaja »S Krko naokoli« je danes namenjena začetku novega šolskega leta. September prinaša mnogo sprememb in skrbi, velik izziv pa novo šolsko leto predstavlja predvsem velikim šolam. Gost v studiu Radia Krka je bil novi direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan.

Dolgoletnega direktorja Šolskega centra Novo mesto ing. Štefana Davida je konec junija letos nasledil ravnatelj Višje strokovne šole, zadnji dve leti pa tudi naslednik direktorja Šolskega centra dr. Matej Forjan. Pred njim je prvo šolsko leto odkar je postal direktor. 

Šolski center Novo mesto je največja izobraževalna ustanova v Sloveniji in voditi tako veliko ustanovo je zelo odgovorno in zahtevno delo. V oddaji "S Krko naokoli" je dr. Forjan povedal, da bo Šolski center v novem šolskem letu obiskovalo 3140 dijakov, kar je 42 več kot lani in največ v zgodovini Šolskega centra, morda pa se bodo številka še povečala. Novo vpisanih je do zdaj 927 novincev, vendar se tudi ta številka lahko še spremeni. 

Med drugim je pojasnil tudi, kako skrbijo za varnost in prijetno vzdušje na šoli, glede na to, da imajo res številčen obisk in kaj želi dijakom v novem šolskem letu. 

Več v oddaji "S Krko naokoli", ki jo je pripravila Martina Kuplenk.