Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Zapisi novomeških prostovoljcev

Piše: V.M.

Čas objave:
09.12.2020 11:30

Pismo ob koncu prostovoljskega dela v DSO Novo mesto

Rok Koštomaj, učitelj angleškega jezika na Športnem centru Novo mesto, je bil eden od 17 prostovoljcev Rdečega križa Novo mesto, ki so se zadnje tri tedne vključevali v pomoč v Domu starejših občanov Novo mesto. Deset jih je delalo neposredno z oskrbovanci, drugi pa so pomagali pri razvozu kosil starejšim na dom, tri prostovoljke pa v kuhinji in pralnici. Eden od prostovoljcev je zapisal: "Naša odločitev, pomagati ali ne, ni bila lahka – neizbežna je namreč bremenilna misel, da bi se v okolju, polnem okužb, vsej zaščitni opremi navkljub, okužili tudi sami.

Prostovoljci so opisali tudi, kako težko je delo osebja v času epidemije. "Večina osebja dela v domu 12-urne delavnike, v polni zaščitni obleki – to pomeni, da si na noge zavežeš polivinilaste vrečke, oblečeš neprodušen kombinezon, na obrazu imaš masko – in to ne pralno, pa vizir ali zaščitna očala, dvojne nitrilne rokavice, obute pa gumijaste škornje. Vmes imajo na štiri ure dela kratek odmor, med katerim se morajo povsem sleči, razkužiti in nato po premoru spet nadeti vso to zaščitno opremo. Vmes pa lahko samo upaš, da te ne zagrabi na WC."

Več o tem, kaj so zapisali ob koncu svojega prostovoljskega dela v Domu starejših občanov Novo mesto pa boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 09122020