lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

Šport Brežice

1. Rokvičev memorial FIDE mojstru Samu Štajnerju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2013 21:40

V nedeljo je v Mladinskem centru Brežice potekal 1. hitropotezni turnir v spomin članu Šahovskega kluba Brežice Vladetu Rokviču, ki je bil eden glavnih nosilcev članske ekipe Brežic, ki se je tudi po njegovi zaslugi leta 2005, ko je igral na 1.plošči, po kar nekaj letih ponovno prebila v 2.člansko ligo, v kateri tekmuje še danes.

Turnir je potekal mirno in v duhu fair playa,med 13 udeleženci je zanesljivo zmagal Samo Štajner (ŠK Triglav Krško) pred Jožetom Volčanškom in Dragom Kolarjem (oba ŠK Brežice). Med osnovnošolci je bila najboljša Ana Urbanč (ŠK Šmarje pri Jelšah), pred Aljo Baškovec in Klemnom Zupančičem (oba ŠK Triglav Krško).

Vladetova družina je velikodušno prispevala lepe in velike pokale, pogostila udeležence s krofi in pijačo, pripravila je tudi življenjepis, v katerem smo izvedeli za zanimive in smešne anekdote iz Vladetovega življenja, slišali smo pa tudi njegove modre šahovske nasvete, ki lahko pridejo prav tudi najboljšim šahistom.


Za prav posebno vzdušje je poskrbel njegov vnuk Filip, ki je odprl turnir s prvo potezo in podelil pokale in medalje najboljšim. Šahovski klub Brežice se najlepše zahvaljuje družini Rokvič za vse prispevano, v prihodnje pa verjamemo, da bo turnir postal tradicionalen in prepoznaven tudi širše kot samo v Posavju.