zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Brdo pri Kranju

15 tisoč evrov kazni in dve tekmi brez navijačev

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.04.2016 18:52

Nogometna zveza Slovenije je v začetku tedna uvedla disciplinski postopek zoper NK Maribor zaradi navijaških izgredov med in po tekmi 31. kroga med Mariborom in Luko Koper, disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj pa je danes Mariborčane kaznoval z dvema tekmama brez prisotnosti navijačev na južni tribuni, plačati pa bodo morali še 15 tisoč evrov.

Organizirana navijaška skupina NK Maribor je med tekmo z Luko Koprom na tribuni prižgala in na igralno površino odvrgla večje število pirotehničnih sredstev, neposredno po končani tekmi pa je večje število članov organizirane navijaške skupine NK Maribor, nezadovoljnih z neodločenim izidom, vdrlo na igrišče in ustrahovalo igralce, da so slekli drese in jih izročili navijačem.

Disciplinski sodnik NZS je v obrazložitvi kazni zapisal, da gre v tem primeru za "eklatanten primer psihičnega nasilja nad igralci, ki so bili javno osramočeni in ponižani, posledično pa je bila prizadeta tudi njihova osebna integriteta. Opisano ravnanje članov organizirane navijaške skupine ekipe Maribor je absolutno nesprejemljivo in nedopustno ter brez dvoma še eden izmed pokazateljev njihove popolne ignorance vseh zakonskih predpisov, opozoril in navodil organizatorja tekmovanja ter načel fair playa, hkrati pa tudi dokaz, da je edino vodilo njihovega delovanja zakon ulice, po katerem so za dosego lastnih interesov in ciljev dovoljena vsa sredstva."

Upoštevajoč navedeno in načelo ničelne tolerance pri presojanju vseh oblik spodbujanja in izvajanja nasilja v povezavi s 26a. členom Disciplinskega pravilnika NZS, je disciplinski sodnik izrekel skupno kazen nogometnemu klubu Maribor v višini 15.000 evrov, od tega 10.000 evrov zaradi psihičnega nasilja navijačev nad igralci, 950 evrov zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, 3.000 evrov zaradi pasivnosti varnostne službe in 1.050 evrov zaradi predkaznovanosti.

Ker so člani organizirane navijaške skupine NK Maribor spet storili enega izmed prekrškov, ki se kaznujejo po 26/2a. členu DP, za katere je bila klubu že izrečena pogojna kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na delu stadiona - tribuna jug, se omenjena pogojna kazen prekliče. Mariborčani bodo tako morali poleg enotne denarne kazni dve domači prvenstveni tekmi Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču igrati brez prisotnosti gledalcev na južni tribuni stadiona v Ljudskem vrtu.

Aktualni državni prvaki so v letošnji sezoni v blagajno NZS zaradi navijaških izgredov vplačali že 59.550 evrov.