pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Radlje ob Dravi

25. Državno prvenstvo v namiznem tenisu: Slatinšek prvi med mešanimi dvojicami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.03.2016 20:05

NTK Muta je državno prvenstvo, ki so se ga udeležili vsi najboljši slovenski igralci razen Bojana Tokića, odlično izpeljal. Dobra igralska zasedba NTK Krka je v članskem delu pričakovala več, a je prvi nosilec turnirja, Darko Jorgić, pristal na tretjem mestu - Uroš Slatinšek je v mešanih dvojicah drugič v karieri osvojil naslov državnega prvaka, med dvojicami sta bila Peter Hribar in Tilen Novak tretja.


Poudariti je potrebno, da so se v članski konkurenci vsi favoriti uvrstili v četrtfinale. Tokrat je za prijetno presenečenje poskrbel Peter Hribar, ki je v iztekajoči sezoni dokazal, da se razvija v dobrega igralca. V četrtfinalu je Jan Žibrat s 4:2 premagal Uroša Slatinška. V polfinalu je Darko Jorgić proti Kožulu povedel z 2:1, kar pa ni zadostovalo za zmago, in v finale je odšel Deni Kožul, kjer je osvojil svoj prvi članski državni naslov. Ostali predstavniki NTK Krka so igrali v skladu s trenutno formo in v konkurenci 66-tih igralcev osvojili mesta, ki napovedujejo njihove boljše tekme in uvrstitve čez leto dni.
Vrstni red: 1. Deni Kožul, 3. Darko Jorgič in Mitja Horvat, 5. Peter Hribar in Uroš Slatinšek, 9. Tilen Novak, 17. Aljaž Šmaljc in Tilen Cvetko.
V konkurenci članskih dvojic je nastopilo 32 parov. Tudi tu so potekali zanimivi boji in znova je presenetil novomeški mladinski par Tilen Cvetko – Peter Hribar. Pot v finale jim je preprečila dvojica, ki je osvojila drugo mesto: Mitja Horvat – Bojan Ropoša. S slabo igro sta presenetila Darko Jorgić in Uroš Slatinšek, saj je bil marsikdo v dvorani prepričan, da bosta sicer odlična igralca v kombinaciji izkušenost in zagnanost prispela vsaj do finala.

Vrstni red: 1. Deni Kožul – Jan Žibrat, 3. Tilen Cvetko – Peter Hribar, 5.Uroš Slatinšek – Darko Jorgić in Tilen Novak – Ožbej Poročnik.
Če NTK Krka ni uspel osvojiti napovedano in pričakovano prvo mesto med člani, se je na prvo mesto v konkurenci mešanih dvojic zavihtel Uroš Slatinšek, ki je igral z Manco Fajmut. Bila sta dobro razpoložena in brez večjih težav prišla v finale ter po zanesljivi igri oba drugič osvojla naslov državnih prvakov. V konkurenci 29-tih parov so dobro igrali tudi ostali člani NTK Krka.
Vrstni red: 1. Uroš Slatinšek - Manca Fajmut, 5. Peter Hribar - Aleksandra Vovk in Tilen Cvetko – Vesna Rojko, 17. Aljaž Smalcjelj – Živa Staniša.