Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

5 finalnih uvrstitev lukcev na državno prvenstvo

Piše: R.K.

Čas objave:
01.07.2022 07:28

Od sobote, 25. do srede, 29. junija je v športni dvorani v Medvodah potekalo državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih Plesne zveze Slovenije.

Na tekmovanju je sodelovalo tudi 45 registriranih tekmovalcev iz PK Lukec Krško ter 13 registriranih tekmovalcev iz PK Lukec Brežice. Lukci so vnovič dokazali, da sodijo v sam vrh v državi z 5 finalnimi uvrstitvami v hip hopu in modernu. Državno prvenstvo sta za Lukce v soboto otvorili Iva Lazič in Žana Supančič (PK Lukec Brežice), ki sta nastopili v kategoriji street dance pari mlajši mladinci. Nastopili sta v finalu in si na koncu priplesali 6. mesto. V sobotnem popoldnevu so potekala še tekmovanja malih skupin in formacij v street plesih in sicer so med street dance mladinskimi malimi skupinami nastopile kar tri Lukčeve skupine. Najmlajša skupina je s točko Arheološki dan osvojila 14. mesto, Super Grannies (PK Lukec Brežice) pa so si priplesali 13. mesto. V izredno močni konkurenci si je finale uspela priplesati starejša krška skupina s točko Pool Party, ki je na koncu osvojila odlično 5. mesto. Med članskimi formacijami so Lukčevi plesalci nastopili s točko Malerji. Tudi oni so zaplesali v finalu in osvojili 6. mesto.

ples, pk-lukec, tekmovanje
državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih za leto 2022
PK Lukec

V sobotnem večeru so nastopile še street dance članske male skupine in med njimi tudi trenutno najboljši klubski plesalci. Valentina Pirc, Stella Resni, Maruša Grmšek, Tjaša Aleksandra Komočar, Ema Zildžovič, Zala Popijač in Manca Ančimer so z odličnim nastopom v polfinalu in finalu osvojile naslov vice državnih prvakov, kar je bila tudi najboljša uvrstitev Lukčevih plesalcev na tem državnem prvenstvu. V nedeljo so na plesni podij stopile hip hop mladinske formacije, kjer sta nastopili formaciji Madness in Xplosion (PK Lukec Brežice). Slednja je osvojila 15. mesto, formacija Madness pa je ostala žal tik pred finalom na nehvaležnem 7. mestu.

ples, pk-lukec, tekmovanje
državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih za leto 2022
PK Lukec
Državno prvenstvo se je za plesalce Lukca nadaljevalo tudi v torek, ko sta nastopili modern solistki Lena Vintar in Žana Colarič. Lena si je med mlajšimi mladinkami priplesala 20. mesto, Žani pa je uspel preboj v finale, kjer je osvojila odlično 6. mesto. Prvenstvo so v sredo zaključile še modern članske male skupine, kjer so barve Lukca zastopale Žana Colarič, Klara Kostrevc, Zara Pohle, Urška Vehovar, Ema Zildžovič in Pija Naja Kukec. Dekleta so s koreografijo Woman osvojila odlično 4. mesto in za las zgrešila zmagovalni oder.

ples, pk-lukec, tekmovanje
državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih za leto 2022
PK Lukec