Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Mokronog

9. turnir odbojke v Mokronogu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.07.2015 20:06

V Mokronogu je potekal 9. tradicionalni mednarodni turnir ranga A v odbojki na mivki za moške in turnir ranga B za ženske dvojke. Letos je bila v obeh kategorijah izredna konkurenca, saj so poleg najboljših slovenskih ekip nastopile še najboljše hrvaške.

Med 16. in 18. julijem je v Mokronogu potekal turnir v odbojki na mivki Beachtour Sep open, ki ga je organiziral Klub odbojke na mivki Mokronog. Mednarodno prvenstvo ranga A za moške dvojke je potekalo že deveto leto zapored, mednarodno ranga B za ženske dvojke pa tretje leto. V četrtek so potekale kvalifikacije, ki so zapolnile 6 praznih mest na glavnem turnirju, na katerega so se že predhodno uvrstile 4 ekipe z največ točkami in 2 ekipi s posebnim povabilom organizatorja.

V petek se je odvijal glavni turnir, kjer se je 12 ekip v vsaki kategoriji med seboj pomerilo za vstop v sobotni polfinale. Domačini so na glavnem turnirju imeli kar tri ekipe, v polfinale pa se je uspelo uvrstiti le dvojki Žlajpah R. in Erpič. Poleg njiju so se iz četrtfinala prebile še dvojke Zemljak/Planinc, Mohorič/Ponikvar in Silić/Zeljković (hrvaška državna prvaka). Pri puncah pa so si vstopnico za polfinale priigrale dvojke Kontrec/Pene, Turk/Handanovič, Roško/Tadić (hrvaška dvojka) in Lovšin/Gorišek (aktualni slovenski državni prvakinji).

V soboto so se polfinalni dvoboji začeli ob 14.00, pred tem pa so organizatorji poskrbeli za odličen ambient. Iz enega igrišča so namreč naredili pravo plažo na mivki sredi Mokronoga. V baru na plaži so se mešali koktajli za obiskovalce in tekmovalce, ki so si lahko ogledali polfinalne in finalne tekme prav iz prve vrste. Poleg peklenskega ozračja je temperaturo skozi celotno sobotno dogajanje dvigoval še DJ Dady.

Polfinalne tekme so bile zelo izenačene, saj je kar tri od štirih odločil tako imenovani tie break. Pri puncah so se v finale uvrstili dvojki Kontrec/Pene, ki sta z 2:1 premagali hrvaško dvojko Roško/Tadić in Turk/Handanovič, ki sta prav tako z 2:1 premagali aktualni državni prvakinji Lovšin/Gorišek. Tudi prvi moški polfinale se je odločil v tretjem nizu, v katerem je bila slovenska dvojka (Zemljak/Planinc) boljša od aktualnih hrvaških prvakov Silić/Zeljković. Zadnje polfinale je dobila domača dvojka (Žlajpah R./Erpič), ki je z 2:0 premagala primorsko navezo Mohorič/Ponikvar.

Po zadnjem polfinalu je sledila tekma za 3. mesto pri puncah. Dvojka Roško/Tadić je bila z 2:1 boljša od dvojke Lovšin/Gorišek. Nato so gledalci spremljali tekmo za 3. mesto v moški kategoriji. Tekma je bila zelo izenačena, odločil pa jo je 3 niz, v katerem je bila hrvaška dvojka (Silić/Zeljković) boljša od Primorcev (Mohorič/Ponikvar). Ob 21.00 se je začelo finale v ženski kategoriji, pomerili sta se dvojki Turk/Handanović in Kontrec/Pene. Tekmo sta z rezultatom 2:0 dobili Kaja Turk in Elmina Handanović.

Pred finalno tekmo pri moških je župan Občine Mokronog-Trebelno, Anton Maver otvoril »WALL OF FAME«, in sicer steno dosedanjih zmagovalcev na prejšnjih osmih turnirjih. Po slavnostni otvoritvi je sledil vrhunec tridnevnega dogajanja, moški finale. Pomerila sta se domačina Grega Erpič in Rok Žlajpah proti Janu Planincu in Nejcu Zemljaku. Ob polnih tribunah, bučnem navijanju vseh obiskovalcev in seveda z veliko truda sta prvič do sedaj zmagala domačina. Rezultat je bil zelo tesen, saj sta se domačina zmage veselila šele v tretjem nizu.

Naslednje leto lahko pričakujemo še večji spektakel, saj bo turnir v Mokronogu obeležil okroglo 10. obletnico. Organizatorji se zahvaljujejo vsem sponzorjem in posameznikom, ki so v turnir vložili veliko truda in prostega časa. Tako brez prvih kot tudi drugih vsekakor ne bi mogli organizirati turnirja na tako visoki ravni.