mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

ACH Volley - Maribor 3:0

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
02.02.2013 20:20

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 1. kroga 2. dela 1. DOL Radenska Classic doma premagali Maribor s 3:0 (20, 19, 13).

Čeprav so se slovenski prvaki šele v drugem delu vključili v državno prvenstvo, so se z Mariborom že pomerili. V polfinalu pokala so se srečali v Mozirju, takrat so Ljubljančani tekmece "odpihnili" s terena. Nekaj takega je bilo za pričakovati tudi v obračunu v Tivoliju, a so se gostje zelo dobro upirali, tako da so se morali Ljubljančani v prvih dveh nizih potruditi, da so jih zaključili v svojo korist.

ACH Volley je tekmo začel s podajalcem Carlosom Morenom, korektorjem Alenom Šketom in brez blokerja Borislava Petrovića. Postava sicer ni blestela, a je že v prvem nizu vodila praktično od začetka do konca. Sredi niza tudi že za štiri točke (14:10), a so se gosti približali na eno (14:15), nato pa so domači stopili na plin in s Šketovimi servisi in napadalnimi akcijami Andreja Flajsa prišli do vodstva z 1:0.


Drugi niz so Ljubljančani začeli ležerno, kar so gostje izkoristili. Na krilih razpoloženega Jerneja Detele so celo povedli z 9:6, a njihov nalet je s servisi zaustavil Šket. Ko je bilo na semaforju 19:15, je že bilo jasno, da bo ACH vodil z 2:0. Da pa bo ACH tekmo dobil s 3:0, je bilo jasno kmalu po prvem tehničnem odmoru tretjega niza. Po slabem začetku so se takrat varovanci Luke Slabeta zbrali, povedli s 15:10, takega zaostanka proti taki ekipi pa Štajerci niso mogli izničiti.

"Dosegli smo prvo zmago v modri skupini. To je pomembno predvsem zato, ker smo ta teden naporno trenirali. Dobro je tudi za samozavest ekipe po slabših rezultatih na prejšnjih tekmah," je po tekmi dejal Flajs.