Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Ljubljana

ACH Volleyju 13. naslov državnega prvaka

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.05.2016 20:31

Odbojkarji ACH Volleyja so v tretji tekmi finala državnega prvenstva v Tivoliju s 3:2 (-21, 20, 12, -21, 8) premagali Calcit Volleyball in s skupnim izidom 3:0 v zmagah ubranili naslov državnih prvakov. To je že njihov 13. naslov državnega prvaka, 12. zaporedni in peti, odkar se je klub z Bleda preselil v Ljubljano.

Za Ljubljančane, ki so tokrat izgubili edina dva niza v finalni seriji, je to druga lovorika v sezoni, postali so tudi zmagovalci srednjeevropske lige, medtem ko se morajo Kamničani zadovoljiti z osvojenim slovenskim pokalom.

Calcitu se je le delno izpolnila želja, da bi prvake vsaj na eni tekmi dobili na krivi nogi, njihov trener Marko Brumen je pred tretjim obračunom namreč dejal, da njegova ekipa nima možnosti, če obe prikažeta svojo najboljšo igro. ACH je tekmo začel neprepričljivo, ko pa je po preobratu videti, da bo zanesljivo dobil tudi tretjo tekmo, pa je spet popustil, kar so odlični gosti izkoristili in izenačili.

Tekmo, ki si jo je ogledal tudi selektor slovenske reprezentance Andrea Giani, kar je bil dodaten motiv za reprezentančne kandidate iz obeh vrst in tudi druge igralce, je tako odločal "tie break", v katerem pa so bili branilci naslova spet precej boljši.