atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Aichwald

ADAC CUP: Aichwald z omejenim uspehom in nesrečo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.06.2015 07:33

Le nekaj dni po uspešni dirki za slovensko državno prvenstvo v Mačkovcih, kjer je Klemen Gerčar osvojil drugo mesto, se je slovenski motokrosist pomeril na dirki v nemškem pokalu ADAC Cup. Žal mu je to pot račune prekrižala smola.

Foto: AMZS in Roman Borak

Konec tedna je začel solidno, na prostih treningih je bil uvrščen med najhitrejših deset, smola pa se je dejansko začela tik pred prvo vožnjo v nedeljo. Na poti na startno mesto se mu je namreč zlomil nosilni del za sedež na motociklu, zato ga je moral mehanik zelo na hitro zamenjati. A vseeno je popravilo trajalo predolgo, zato je zamudil na svoje startno mesto, in je dirko moral začeti povsem ob robu startne vrste.

»Kar nisem mogel verjeti, občutek ni bil slab, a da se takole zlomi del na motociklu, je res smola. Žal smo bili potem pri popravilu prepočasni in sem dirko začel z 38-tega startnega mesta. To pa je na tej stezi, na kateri je dokaj težko prehitevati, velika kazen. Vseeno sem lahko malce napredoval, pri vsakem prehitevanju sem izgubil veliko časa, tako da sem prvo vožnjo končal kot 20-ti,« je povedal Klemen Gerčar.

V drugi vožnji pa je bilo še huje. Nekje na polovici prvega kroga je tekmovalec pred njim pri doskoku padel, a Klemen je bil v tistem trenutku že v zraku, tako da se mu ni mogel izogniti in je trdo priletel na njegov motocikel.

»Pristanek je bil trd, počil mi je hladilnik pogonskega agregata, precej so jo skupili tudi prsti na rokah, očitno sem nekje prišel v stik s pogonsko verigo, saj so močno odrgnjeni. A bolj kot to me skrbi, ker me je precej bolelo zapestje. Nadaljevati dirko s tako poškodovanim motociklom seveda ni bilo mogoče, zato sem odstopil. Očitno sem me ob vsem zdaj drži še nekaj smole. A se ne bom predal, vem, da je glavna težava v moji glavi, da se ne morem dovolj dobro osredotočiti na vožnjo in da si preveč goreče želim dobrega rezultata. Zdaj samo upam, da bo zdravnik prižgal zeleno luč in da se bom lahko odpravil na naslednjo dirko na Švedsko,« je še dodal Klemen.

Naslednja njegova preizkušnja bo namreč, če bo dopuščalo zdravje, na sporedu 5. julija na Švedske v prvenstvu MXGP.