gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Adria Mobil prva, Kump 3. v Pokalu Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.11.2012 14:40

Kolesarska zveza Slovenije je podelila priznanja za najboljše v točkovanju dirk za Pokal Slovenije ter Pokalu Alpe Adria za mlajše kategorije.

Med ekipami je Adria Mobil že četrto zaporedno sezono prejela lovoriko za najboljšo v Sloveniji, z 896 osvojenimi točkami je prehitela drugo uvrščeno Savo Kranj (709 točk) ter tretje uvrščen KD Rog – Radenska KD življenje (677 točk).

Med posamezniki v članski kategoriji je slavil Kristjan Koren (Liquigas) 579 točk, ki je v tesnem boju premagal Janija Brajkoviča (563 točk) in kolesarja Adrie Mobil Marka Kumpa 484 točk.

Pri starejših mladincih so bili najbolj uspešni kolesarji Save s svetovnim prvakom Matejem Mohoričem na čelu. David Per (Adria Mobil) je zasedel tretje mesto, ravno tako je bila Adria Mobil med ekipami tretja.
Kolesarji Adrie Mobil so bili najbolj uspešni v kategoriji mlajših mladincev, saj so bili ekipno prvi. Med posamezniki je Luka Pajek dosegel največ točk, drugi je bil Jon Božič. Med dečki je v kategoriji dečkov A največ točk zbral Mitja Zupančič (Adria Mobil), pri B-jevcih je bil najboljši Luka Sagadin (Perutnina Ptuj), Aljaž Jarc (Adria Mobil) je bil četrti. Najboljši pri najmlajših dečkih C je bil Jan Bevc (Adria Mobil).

Mlajši mladinci in dečki A in B so tekmovali še v Pokalu Alpe Adria, kjer so štele štiri dirke (06.05 - Knittelfeld-Stiria, 03.06 – Wolkemarrkt, 15.07 - Carnia-Sella Nevea, 25.08 –Okoli Grma- Novo mesto). Med mlajšimi mladinci je zmagal Andrea Verardo (S.C.Fontanafredda) pred kolesarjema Adrie Mobil Luko Pajkom in Jonom Božičem. Ekipno je zmagal Hit Casinos pred Adrio Mobil. Pri dečkih A je zmagal Simone Quargnal (Team Isonzo-Cicistica Pieris), Mitja Zupančič in Uroš Šmajdek sta bila sedmi oziroma deseti.