Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Adria Mobil spet v kitajskem višavju

Piše: Radio Krka/KK AM

Čas objave:
20.07.2018 10:04

Kolesarji Adrie Mobil se bodo tudi letos preizkusili v eni najtežjih dirk na svetu.

Članska ekipa Kolesarskega kluba Adria Mobil Cycling se je odzvala povabilu kitajske kolesarske zveze in odpotovala na  dirko kategorije HC Tour of Qinghai Lake - dirka okoli jezera Qinghai. Dirka je ena najtežjih na svetu, a ne zaradi trinajstih etap, pač pa zaradi visoke nadmorske višine.

Kar nekaj etap dirke poteka na nadmorski višini preko 3.000 metrov, šesta etapa se konča celo na 4.120 m nad morjem. Radoslav Rogina in Gregor Gazvoda imata lepe spomine na to dirko, saj sta tam že zmagala v skupni razvrstitvi - Gazvoda leta 2011, Rogina pa v sezoni 2015.

Preizkušnja se začne v nedeljo z uvodno etapo od mesta Ledu do Xsininga, dolgo 162 km. Jezero, okoli katerega poteka dirka, je slano in ima površino 4.186 km², kar ga dela največjega na Kitajskem.  V njem je 119,6 km³ vode in se nahaja v pokrajini Qinghai na Tibetanski planoti. Poseben čar jezeru daje oljčna repica, posejana po okoliških hribih, ki cveti ravno v času dirke in je edina kulturna rastlina, ki uspeva na tej višini.  

Sicer pa bo v ekipi KK Adria Mobil 7 kolesarjev. Ob Radoslavu Rogini še Gregor Gazvoda, Dušan Rajović, Gorazd Per, Jon Božič, Žiga Grošelj in Žiga Horvat.