zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Francija

Adriini kolesarji ne počivajo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.04.2016 08:30

Ped vrhuncem pomladanske sezone Paris – Roubaix tudi Adriini kolesarji ne počivajo. Ekipa je zbrana na severu Francije in nastopajo na dirki Circuit des Ardennes. Davida Pera in Gašperja Katrašnika čaka danes prestižna dirka do 23 let po Flandriji.

KK Adria Mobil nastopa na severu Francije na dirki Circuit des Ardennes. Včeraj so opravili z prvo etapo dolgo 166 km od Rocquignya do Poix-Terrona. Zmagovalec prve etape je postal Francoz Rémi Cavagna iz ekipe Klein Constantia, ki je prišel tri sekunde pred glavnini. Vsi Novomeščani v glavnini.

Na dirki v Franciji nastopajo: Jon Božič, Jure Golčer, Gorazd Per, Matej Drinovec in Kristijan Fajt. Žal je dan pred odhodom zbolel Domen Novak. Ekipa ga bo zelo pogrešala saj je na zadnjih dirkah dokazal, da je v odlični formi. Današnja etapa je bila zelo razgibana in nervozna. Kljub številnim pobegom se na koncu ni zgodilo nič dramatičnega. Pred jutrišnjo, verjetno odločilno etapo so še vsi Adriini kolesarji v igri za visoka mesta. Jutri jih čaka 173 km in šest gorskih ciljev. Danes najboljši Gorazd Per: »Danes je bila po profilu lahka etapa, ko pa se je začelo dirkati pa je bilo daleč od tega. Prvih 80 km je bil tempo skupine zmeren, nato pa se je začelo dirkanje na polno do cilja. Sam sem pomagal Juretu Golčerju in Kristjanu Fajtu kolikor sem lahko. Jutri osebnih pričakovanj nimam, razen tega, da zaključim etapo, želim čim bolje pomagati Juretu in Kristjanu, ki se borita za dobro uvrstitev v skupnem seštevku«.


Ne daleč stran od Adriine ekipe se na dirko po Flandriji pripravljata David Per in Gašper Katrašnik ki bosta jutri branil barve slovenske reprezentance do 23 let na legendarni dirki. David Per se je v Belgiji pred dnevi že izkazal na dirki Gent-Wevelgen. Pred jutrišnjo dirko je dejal:»Od dirke pričakujem, da se bom boril za visoka mesta. Ta dirka mi je bila prvi večji cilj že pred začetkom letošnje sezone. Sem dobro pripravljen kar sem potrdil že z dirko Gent-Wevelgen in GP Adria Mobil, ko sem bil obakrat četrti«.
Brez opisa