podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

spolno nadlegovanje Ekipa24.si

OBSOJEN! Nekdanji nogometaš Olimpije obsojen, ker...

Šport

FOTO: Aktiven dan v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 13:53

Dan slovenskega športa so v Mestni občini Novo mesto obeležili zelo aktivno. Več kot štirideset izvajalcev je pripravilo različne aktivnosti za okoli 5000 udeležencev.

Dan slovenskega športa so v Mestni občini Novo mesto obeležili zelo aktivno. Več kot štirideset izvajalcev je pripravilo različne aktivnosti za okoli 5000 udeležencev. Že zgodaj zjutraj so se upokojenci zbrali na vadbi v okviru društva šola zdravja Domžale – skupine Novo mesto, na različnih lokacijah. Večina novomeških osnovnih šol (z izjemo OŠ Šmihel in OŠ Bršljin) ter vse srednje šole so pripravile športne dneve z zanimivimi vsebinami za svoje učenke, učence in dijakinje ter dijake. Novomeška športna društva (KK Krka, MRK Krka, ŽKK Krka, TPV Volley Novo mesto, MOK Krka, NTK Krka, AK Krka, Teniški klub Portovald) so pripravili športne delavnice za najmlajše iz novomeški vrtcev Ciciban in Pedenjped, katerih se je udeležilo 450 otrok.

Aktivnih je bilo tudi veliko krajevnih skupnosti (KS Mali Slatnik, KS Dolž, KS Regrča vas, KS Ločna Mačkovec, KS Drska). Le-te so pripravile turnirje v petanki, balinanju, pikadu, organizirali so pohode, vodene oglede parkov, organizirale kegljanje s kroglo na vrvici itd.. Krajevna skupnost Drska je tudi pripravila otvoritev prenovljenega igrišča na Cesarjevi ulici. Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je predstavilo športno rekreativne panoge športa invalidov, kot so košarka na vozičkih, šah, throwling, namizni tenis, badminton, pikado mladim in vsem, ki so se udeležili njihovih delavnic.

Zelo obiskani sta bili predstavitvi šole košarke, ki sta ga organizirala Košarkarski klub Krka in Ženski košarkarski klub Krka na Loki oziroma v ŠD Leon Štukelj. Prisotnih je bilo okoli 200 mladih košarkaric in košarkarjev, obiskala pa jih je tudi maskota Lipko. Tudi Atletski klub Krka je organiziral popoldanske atletske delavnice. Planinsko društvo Krka in Pohodniško društvo Novo mesto sta organizirala pohod, plesni center Dolenske pa je privabil precej mladih na hip hop delavnice. Na kegljišču pri Vodnjaku smo spremljali tekmovanje v borbenih igrah. Tudi Zavod Novo mesto se je vključil v praznovanje praznika slovenskega športa, ponudil brezplačen najem supov in čolnov ter organiziral balinanje za delavske športne igre.

Jurij Macura ob Dnevu slovenskega športa