Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Maribor

Aljoša Matko iz Maribora v švedski Hammarby

Piše: STA

Čas objave:
13.08.2021 12:00

Vrste nogometnega kluba Maribor zapušča Črnomaljec Aljoša Matko, je štajerska ekipa novico sporočila na svoji spletni strani. Naslednja postaja mladega slovenskega reprezentanta je Stockholm. Seli se v ekipo Hammarbyja, ki je konec julija ustavil vijoličaste v kvalifikacijah za konferenčno ligo.

"Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih še iz nogometne šole, odnos ter pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor," je novico o odhodu Matka pospremila mariborska ekipa.

"Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem možnem trenutku, saj se je na Švedskem zaključeval prestopni rok. V imenu celotnega kluba velika hvala za prispevek v članskem moštvu, za vse gole na razvojni poti v nogometni šoli. Želimo mu srečo in verjamemo, da ima pred seboj obetavno, uspešno kariero," je ob sklenitvi posla pojasnil športni direktor Marko Šuler.


Matko je v članski konkurenci za Maribor nastopal le eno sezono, na 34 tekmah je v minuli sezoni dosegel sedem golov. Pred tem je 21-letni napadalec pri mladincih in kadetih Maribora potrdil nadarjenost, so zapisali vijoličasti, z izjemno učinkovitostjo, na 93 tekem je zbral 67 golov. Med letoma 2005 in 2013 je kariero začel v Beli Krajini in bil nato do leta 2015 v Krki, preden se je preselil na Štajersko. Leta 2019 ga je Maribor posodil Bravu, kjer je na 34 tekmah za Ljubljančane dosegel 15 golov, nato se je v prejšnji sezoni vrnil v Maribor.

Matko je ob slovesu od Ljudskega vrta za spletno stran Maribora dejal, da gre za posebne občutke. "Prišel sem s 15 leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posoji pri Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri."

Dodal je: "Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak in z velikim motivom ter željo po dokazovanju začenjam nov izziv. Ob tej priložnosti bi se želel celotnemu klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval od leta 2015 v nogometni šoli, zahvaliti za vse, kar so storili zame. Moštvu želim, da uspešno nadaljuje sezono in vrne naslov, kamor sodi, Maribor pa bo zdaj imel novega, velikega navijača na Švedskem."