zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

Ameriška okrepitev v panju

Piše: R.K.

Čas objave:
08.03.2023 08:12

Novomeški KK Troti gostijo Joseph Adedayo, nekdanji ameriški univerzitetni košarkar. Njegov prihod v Novo mesto je delček sodelovanja najboljšega angleškega košarkarskega kluba London Lions in KK Troti.

Londončani so pripravili razpis za trenerje, ki bi si želeli košarkarskega izobraževanja v meki košarke - na Balkanu. Troti predstavljajo svetlo točko na slovenskem košarkarskem nebu, saj so eden redkih klubov, ki se plansko ukvarja z razvojem mladih košarkarjev. To so Londončani prepoznali in enega izmed izbranih trenerjev na dvomesečno izobraževanje poslali k njim v Novo mesto.

Trenutno spoznava vse vadbene selekcije kluba, s svojo preprostostjo in dostopnostjo pa je najbolj očaral najmlajše igralce KK Troti. 

V klubu verjamejo, da bo prišlo do izjemnih sinergijskih učinkov tega sodelovanja. Seveda ne le na relaciji Troti - Levi. "Verjamemo, da je trenutno sodelovanje lahko izjemna odskočna deska za globalno spoznavanje Novega mesta in slovenske košarke. Če bomo lahko pa z novimi prijateljstvi pomagali kakšnemu Novomeščanu v svet, pa toliko bolje," so zapisali v sporočilu za javnost KK Troti.