cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Slovenija

Ana Drev pravi, da le napadalna vožnja prinaša izide

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.01.2016 19:03

Slovenska alpska smučarka Ana Drev, ki 28. decembra ni ubranila vodstva po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lienzu in je v finalu odstopila, je na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije dejala, da brez napadalne vožnje ni dobrih izidov in da bi podobno vožnjo ponovila ne glede na možnost odstopa.

"Super dan je bil, ne glede na napako sem več dobila kot izgubila, saj sem videla, da se lahko kosam tudi z najboljšimi. Prvič sem bila v takih položaju v svetovnem pokalu, da sem vodila po prvi vožnji. Tudi če bi bila druga ali pa četrta, bi bila vesela, vendar sem šla s starta z željo, da zmagam. Tudi če bom še kdaj v takem položaju, bom nastopila podobno kot tedaj v finalu. Brez napadalne vožnje ne moreš doseči dobrih izidov. V zadnjem obdobju sem imela nekaj dni premora, čaka pa me nekaj treninga pred naslednjim veleslalomom v Ofterschwangu," je dejala 30-letna Drevova. V Courchevelu je 20. decembra je s sedmim mestom dosegla izid kariere, njeni cilji na naslednjih tekmah pa so uvrstitve med deseterico.

Trener za hitre discipline Peter Pen je upa, da bodo njegovi varovanci dosegli stabilno formo in v naslednjem obdobju tudi kakšen vidnejši izid. V superveleslalomu je skupno na 29. mestu Boštjan Kline, 32. pa je Martin Čater. Po štirih smukih je na 34. mestu Kline, 37. pa je Klemen Kosi.

"Dva dneva so fantje počivali, naslednjih deset dni pa bomo izkoristili za krajši kondicijski trening, organizacijski komite pokala Vitranc nam je omogočili dobre pogoje za trening v Kranjski Gori. Upam, da ga bomo pred naslednjimi klasičnimi tekmami izkoristili. Mislim, da dobro delamo, najprej si želimo stabilnih rezultatov in potem bo prišel tudi kakšen izstopajoč izid. Želimo biti konkurenčni na vsaki progi, podlagi in postavitvi. Konkurenca je zelo zgoščena, 40, 45 fantov je v razmaku kakšne sekunde. Moramo biti potrpežljivi, čaka pa nas še precej dela, da bomo prišli do vrhunskega izida," je priznal Pen.

"Po uvodnih tekmah sem bil nezadovoljen z doseženim, potem pa je steklo in sem celo malo več naredil, kot ta čas v prejšnji sezoni. Sem pa sam pričakoval več. Prihajajo glavne tekme in od teh bo odvisna končna slika moje sezone," je dejal Kosi. "Zaenkrat stopnjujemo in nadgrajujemo naše smučanje, želimo si stalnih izidov, ki bodo podlaga tudi za vidnejše dosežke," je menil Kline.


Čater je v Beaver Creeku 5. decembra na superveleslalomu osvojil 18. mesto in izid kariere. "S tem 18. mestom sem prišel do večjega števila točk kot v celotni prejšnji sezoni. Največji napredek sem naredil v superveleslalomih, ne le na treningih, tudi na tekmah sem pokazal dobre vožnje," je bil zadovoljen Čater. Andrej Šporn je upal, da bo bolje začel sezono: "Potem ko sem si lani strgal Ahilovo tetivo, so treningi dobro stekli in sem upal, da bom že na ameriški turneji napravil kakšen dober izid. Tega si želim na naslednjih tekmah."

S povsem drugačnimi težavami pa se sooča tridesetletni Rok Perko. Huje se je poškodoval že pred prvim uradnim treningom smuka sredi decembra v Val Gardeni. Imel je zlomljeno mečnico na levi nogi v srednji tretjini, počen stranski izrastek nadlahtnice na levi roki ter rano na komolcu, ki jo je bilo treba kirurško oskrbeti.

"Z Andreo Massijem smo na Fakulteti za šport uskladili vse potrebno, da lahko delam vaje za mišice, ki jih glede na poškodbe lahko, da bi čim manj izgubil na kondiciji in na mišični masi. Škoda bi bilo, ker sem v pripravljalnem obdobju res veliko in trdo delal. Proces celjenja pa bo vzel kar nekaj časa in nadejam se, da bi lahko sredi februarja že smučal, kot ocenjujejo tudi zdravniki," je optimističen Perko.

"Začetek sezone bi ocenil kot zelo uspešen, kar med drugim kažejo tudi današnji slalomski izidi deklet, tudi pri fantih se forma dviguje in dobili smo nekaj adrenalina več glede na prejšnje sezone," je menil predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje SZS Iztok Klančnik pred podaljšanjem sponzorske pogodbe z Amicusom in z Združenjem žičničarjev Slovenije. Predsednik tega združenja Ernest Kovač je izrazil upanje, da bi tudi v Sloveniji kdaj dobili alpski poligon za treninge, kot ga imajo skakalci in drugi nordijski smučarji v Planici.