1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Val d'Isere

Avdio: Kline četrti na uvodnem smuku

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
03.12.2016 12:12

Boštjan Kline je zelo dobro odprl sezono. Petkovemu petemu mestu na superveleslalomu je danes na smuku za svetovni pokal v Val d'Iseru dodal še eno uvrstitev tik pod stopničkami. Mariborčan je vpisal četrti čas ter ga ubranil do konca tekme. Drugo zmago po vrsti je vpisal Norvežan Kjetil Jansrud ter se zavihtel na vrh skupnega seštevka.

Drugo mesto je pripadlo Italijanu Petru Fillu (+0,26), Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,33) je bil tretji, Kline (+0,64) je na četrtem mestu stopničke zgrešil za 31 stotink sekunde.

Jansrud se je z dvema zmagama in izkupičkom 200 točk na vrhu razvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala izenačil z Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. Tretji je Norvežan Svindal z izkupičkom 140 točk.

Za edine slovenske točke v moški konkurenci sta na uvodnih štirih tekmah poskrbela Kline, ki ima 95 točk in je skupno deveti, ter Žan Kranjec, ki je s 50 točkami 15. skupno.


Ob Klinetu so bili na startu uvodnega smuka še trije Slovenci, ki pa so znova ostali brez uvrstitve v prvi trideseterici. Klemen Kosi, Andrej Šporn in Martin Čater so bili prepočasni za točke.

Naslednji smuk bo v Val Gardeni, kjer je snežna kontrola organizatorjem prav danes prižgala zeleno luč za izvedbo tekmovanja 16. in 17. decembra v superveleslalomu in smuku.

V središču Savojskih Alp bo v nedeljo na sporedu še moški veleslalom, s Kranjcem, izvrstnim četrtim na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, na startu sezone v oktobru.

Boštjan Kline je bil zelo zadovoljen, kako se je razpletel konec tedna v Savojskih Alpah v Val d&#39


Boštjan Kline o napakah


Kline o slabih časih na treningih


Kline o spremembah lokacij tekmovanj zaradi vremena