1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Rogaška Slatina

AVDIO: Košarkarji Krke v gosteh na zmago

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2016 08:30

S tekmo med Rogaško in Krko se danes začenja 5. kolo Lige Nova KBM. Krka se bo ob 20.uri v gosteh skušala oddolžiti za boleč poraz v prejšnjem kolu s Primorsko Sixt. Odigrani bosta tudi preostali srečanji četrtega kola. Zlatorog bo ob 19. uri gostil Šenčur GGD, ekipa Podčetrtka pa se odpravljajo na gostovanje v Portorož.

Krka je v prejšnjem kolu zabeležila prvi poraz, v Novem mestu so morali priznati premoč moštvu Sixt Primorske. Sicer so sedemkratni državni prvaki v prvih treh kolih zabeležili tri suverene zmage. Slatničani so svoj edini poraz zabeležili v prvem kolu proti ekipi Term Olimia iz Podčetrtka, nato pa slavili tri zaporedne zmage. Uvodna tekma 5. kola se bo začela ob 20. uri v Rogaški Slatini.

Ob 19. uri se bosta v Laškem pomerila domači Zlatorog in Šenčur GGD. Trenutno ima kar šest ekip v Ligi Nova KBM enak izkupiček zmag in porazov (3-1) in tej skupini bi se z zmago proti gorenjski ekipi pridružil tudi Zlatorog. V uvodnih treh kolih sta MVP kola postala že dva igralca ekipe iz Laškega. V prvem kolu je bil za najbolj koristnega igralca izbran Urban Durnik, v preteklem pa se je s tem nazivom okitil Igor Tratnik. Šenčurjani so v dosedanjem delu sezono zabeležili zmago in dva poraza.

Poslednje srečanje četrtega kola bo na sporedu v Portorožu. Gostitelji bodo skušali doseči prvo zmago v sezoni proti ekipi Term Olimia iz Podčetrtka. Slednji so zmago dosegli v uvodnem kolu, nato pa bili dvakrat neuspešni. Srečanje se bo začelo ob 20. uri.

LIGA NOVA KBM, 5. KOLO:
Sreda, 2. november, ob 20.00:
ROGAŠKA : KRKA (prenos na kzs.si)

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:


Damjan Novakovič, trener Rogaške:
"V Rogaško Slatino prihaja ekipa Krke, ki je favorit te tekme. Kljub temu smo pripravljeni, da damo vse od sebe in se čim dlje držimo v igri ter morda presenetimo ekipo iz Novega mesta. Lažje nam bo s podporo naših navijačev, ki so naš šesti igralec."

Dejan Mihevc, trener Krke:
"Tudi letos je Rogaška sestavila dobro moštvo, ki ima zagotovo visoke ambicije. Poleg tega so se od začetka sezone še dodatno okrepili in iz tekme v tekmo igrajo bolje. Gostovanje v Rogaški Slatini je zahtevno, zato se zavedamo, da nas čaka težak tekma, a bomo naredili vse, da se v Novo mesto vrnemo z zmago."

LIGA NOVA KBM, 4. KOLO:

Sreda, 2. november, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:


Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
"V sredo nas čaka nova tekma proti Šenčurju. Gre za dobro ekipo in zagotovo ima ta svoje načrte. Mi se bomo nanjo dobro pripravili in če se bomo držali dogovorov iz slačilnice rezultat ne bi smel izostati. Želimo doseči novi dve točki."
Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Ekipa Zlatoroga je dobro pripravljena, kar se vidi v njihovi agresivni igri. Predvsem na zunanjih položajih so lahko zelo neugodni. Kar se tiče nas, sem zadovoljen s pristopom in energijo na treningu. Moja želja je, da to prenesemo tudi na tekmo."

Sreda, 2. november, ob 20.00:
PORTOROŽ : TERME OLIMIA PODČETRTEK

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
"Zavedamo se pomena tekme za obe ekipi. Na domačem terenu ne bomo mogli računati na vse igralce, kljub temu pa ostaja osnovna naloga, da pokažemo pravi odnos. Želimo si, da zmaga ostane doma in da s tem razveselimo sebe ter naše navijače, ki nam zvesto stojijo ob strani."
Boris Zrinski, trener Term Olimia Podčetrtka: "Premor nam je koristil, saj smo uspešno sanirali poškodbe. Odpravljamo se na težko gostovanje, na katerem bomo naredili vse, da zmagamo. Zavedamo se, da so Portorožani na domačem terenu zelo agresivni in nas do zmage čaka zahtevna pot."

Trener KK Krke Dejan Mihevc pred tekmo z Rogaško