mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Šentrupert

AVDIO&FOTO: V Šentrupertu imenovali delovna telesa občinskega sveta

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
09.02.2019 07:46

Popoldne pred slovenskim kulturnim praznikom so se v Šentrupertu na svoji 2. redni seji v tem mandatu sešli člani tamkajšnjega občinskega sveta. Osrednja točka je bilo imenovanje delovnih teles občinskega sveta.

OStR, 2 redna seja, 07022019, foto Lapego (3).jpg
Redna seja v Šentrupertu
Foto: Lapego

Odbor za okolje in prostor in gospodarske javne službe bo v tem mandatu vodil Tomaž Ramovš, odbor za proračun in finance Matjaž Štrukelj, odbor za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem Boštjan Nemec, odbor za družbene dejavnosti Andreja Žago in statutarno-pravno komisiijo Tomaž Ramovš. Potrdili so tudi novo Občinsko volilno komisijo Občine Šentrupert, ki ji bo predsedoval magister prava Tomaž Brcar, v nadzorni odbor so imenovali Tjašo Bartolj, Marjeto Kutnar in Marka Brcarja, v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občinski svet zastopa Boštjan Nemec, nova glavna in odgovorna urednica občinskega glasila bo Petra Krnc Laznik, odbor za priznanja pa bo vodila Andreja Žago. 

OStR, 2 redna seja, 07022019, foto Lapego (2).jpg
Redna seja v Šentrupertu
Foto: Lapego

Župan Občine Šentrupert mag. Andrej Martin Kostelec pravi, da bo prva naloga delovnih teles obravnava letošnjega proračuna in dodaja: »Sem prav vesel, da so že imenovani vsi odbori. Pričakujem, da se bomo dobro razumeli in sodelovali. Imamo veliko reči za urediti in za delati v tem novem poslovnem letu. Imam zelo dobra pričakovanja in upam, da bomo uresničili vse cilje, ki jih imamo trenutno postavljene, in vse druge, ki bodo še prišli tekom leta.« 

Ostali sklepi:
Člani občinskega sveta so se seznanili z razvojno pobudo za vzpostavitev lesno-predelovalnega obrata in s postopkom sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Šentrupert na območju nekdanje opekarne v Prelesju, seznanili so se tudi s potekom obnove šolskega igrišča in z zapisniki s sej sveta ustanoviteljic, s poročilom o delovanju uredniškega odbora v letu 2018 ter delovanju JP Energetika Šentrupert. Župan je svetnike seznanil, da bo funkcijo podžupana nepoklicno opravljal Tomaž Ramovš, in sicer bo zadolžen za iskanje in pomoč pri črpanju povratnih in nepovratnih finančnih virov na državni in evropski ravni ter za področje gospodarske javne infrastrukture, gospodarske javne službe in varstva okolja.

Andrej Martin Kostelec o sodelovanju z delovnimi telesi