zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Tbilisi

Barcelona petič ali Sevilla drugič?

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.08.2015 05:20

Danes zvečer bo Evropska nogometna zveza (Uefa) podelila prvo lovoriko v klubskih tekmovanjih v novi sezoni. V superpokalnem obračunu se bosta pomerila zmagovalka lige prvakov Barcelona in Sevilla, zmagovalka evropske lige. Katalonci lovijo peti evropski superpokal, Andaluzijci pa drugega. Tekma se bo v Tbilisiju začela ob 20.45.

Že drugo leto v nizu bo superpokalni obračun španski: lani je bil madridski Real, takrat z lovoriko lige prvakov, boljši od zmagovalke drugoligaškega klubskega tekmovanja Sevillo. Slednja je spet slavila v tem tekmovanju, Madridčane pa so na evropskem prestolu zamenjali Katalonci.

Barcelona ne skriva želje, da bi ponovila šesterček iz leta 2009. Barca je že na pol poti, da ponovi sanjsko leto 2009: v rokah ima zmage v ligi prvakov, domači ligi in pokalu, danes je priložnost za evropski superpokal, sledi še obračun domačega superpokala z Athleticom konec naslednjega tedna, pozimi pa še klubsko svetovno prvenstvo.


Če bo blaugrana uspešna, se bo po številu superpokalnih naslovov izenačila z Milanovimi petimi. Za zdaj je pri štirih iz let 2011, 2009, 1998 in 1993.

Andaluzijci imajo doslej le en evropski superpokal iz leta 2006, ki pa ima posebno težo in simboličen pomen, saj je bila poraženi tekmec takrat prav Barcelona.