zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Madrid

Benitez ostaja na klopi Reala

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.11.2015 06:54

Rafael Benitez tudi po hudem porazu z 0:4 proti večnim rivalom iz Barcelone ostaja trener španskega nogometnega velikana iz Madrida Reala. Predsednik kraljevega kluba iz prestolnice Florentino Perez je včeraj 55-letnemu španskemu strategu izrekel polno podporo ter je zavrnil glasne zahteve za zamenjavo trenerja.

(Foto: facebook)
Španski mediji so po ponižujočem porazu na domačem stadionu proti večnim rivalom iz Barcelone napovedovali prelomno sejo upravnega odbora madridskega Reala, po kateri pa se ni zgodilo prav nič pretresljivega. Benitez kot trener galaktikov še vedno uživa polno podporo predsednika kluba Pereza, čeprav so navijači belega baleta po madridski sramoti zahtevali tako Benitezovo kot tudi Perezovo glavo.

"Rafa še naprej uživa našo polno podporo in zaupanje. Rafa je šele začel svoje delo, zato mu pustite delati, da bo lahko dosegel zastavljene cilje ..., in tudi zmage bodo prišle," je po koncu sestanka vodstva kraljevega kluba iz Madrida po poročanju španskih medijev dejal Perez.

Benitez je letos junija podpisal triletno pogodbo z Realom. Pred prihodom v Madrid je vodil Napoli, v karieri pa je bil tudi trener Valencie, Liverpoola, s katerim je osvojil naslov evropskega prvaka, Interja in začasno Chelseaja. Na madridski klopi je zamenjal italijanskega trenerja Carla Ancelottija.

"Izbrali smo ga prav zaradi njegovega profesionalizma, njegovih dosežkov, izkušenj in sposobnosti," je senzacionalnega odstopa željne španske medije miril Perez. Seveda se 68-letni predsednika Reala ni mogel izogniti odgovorom na vprašanja o ponižanju na domačem stadionu Santiago Bernabeu na slovitem el clasicu, a ga ni ocenil za katastrofo, čeprav je v isti sapi dodal, da razume jezo navijačev. Perez je o nogometnem debaklu dejal le, da je Real "imel zelo slabo tekmo".

Perez je že nemudoma po tekmi španskega prvenstva Benitezu izrazil svojo podporo, ob tem pa je zavrnil, da so ga igralci prosili, naj zamenja trenerja. "Nikakor ne. Ima zelo dobre odnose z igralci in prav tako zelo dobre odnose s člani upravnega odbora in z mano," je še dejal predsednik kraljevega kluba iz glavnega mesta Španije.


Da se Benitez ni izkazal in da bi ga kazalo čim prej zamenjati, je po medijskih poročilih zahteval prvi zvezdnik madridskega Reala Portugalec Cristiano Ronaldo, ki bi raje videl, da bi na klopi Reala še naprej ostal Ancelotti. Zahtevo je menda ponovil tudi po porazu proti Barceloni. Ronaldo naj bi celo zagrozil predsedniku nogometnega kluba iz španske prestolnice Perezu in mu postavil ultimat, češ ali bo odšel nepriljubljeni in nesposobni trener ali pa se bo za odhod iz ekipe odločil sam.

Portugalec ni zadovoljen s predstavami galaktikov, predvsem pa igro Reala, ki je na prvenstveni lestvici zdrsnil na tretje mesto, za vodilno Barcelono zaostaja za šest točk, za mestnim tekmecem Atleticom pa dve točki.

Mediji so sicer že našli ustreznega kandidata za mesto na klopi. V športni javnosti je zaokrožilo ime nekdanjega slovitega francoskega reprezentanta Zinedina Zidana, ki pri Realu v drugoligaški druščini trenutno vodi rezervno postavo madridskega moštva Castillo. Španski mediji se niso prav nič obotavljali v špekulacijah, češ da bi lahko prav imenovanje Zidana pomirilo razgrete navijaške strasti.

A iz te moke, kot kaže ne bo kruha, kajti Benitez uživa nezmanjšano podporo vodstva kluba, kar pomeni, da bo še naprej na klopi moštva iz Madrida, s čimer se bodo privrženci kluba pač morali sprijazniti. Prav tako pa Perez očitno nima pravega naslednika za trenerja zvezdniške ekipe, kajti po mnenju medijev najustreznejši Zidane je zavrnil možnost, da bi prevzel prvo ekipo.

"Sem trener Realovih rezervistov pri Castilli, Benitez pa je trener prvega moštva. In tako je tudi najboljše v tem trenutku. Ob koncu minule sezone sem imel preveč pomislekov, kajti sam pri sebi sem vedel, da nisem dovolj zrel za prevzem prvega moštva. Delam majhne korake in se mi nikamor ne mudi. Najpomembneje je, da me moje delo iz dneva v dan izpolnjuje in da sem srečen," je dejal Zidane.