Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

V nedeljo Dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
25.03.2023 06:00

Dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil bo tudi letos poskrbela za pravi spomladanski uvod v kolesarsko sezono, saj je svojo udeležbo na dirki potrdilo kar 26 ekip oziroma 176 tekmovalcev (kar je najvišje dovoljeno število po kriterijih UCI), ki prihajajo iz 28ih držav in 5 kontinentov – kolesarska karavana bo torej pisana kot še nikoli doslej.

Trasa letošnje dirke bo dolga 179,5 km, razgiban teren gričevnate dolenjsko – belokranjske pokrajine pa bo najbolj ustrezal vsestranskim kolesarjem, ki se odlično znajdejo tako na krajših vzponih kot tudi v izrazito hitrih odsekih dirke. Zavoljo večje varnosti kolesarjev je spremenjen tudi vhod v ciljne metre dirke, kjer bo še enkrat več potrebno ohraniti mirno glavo, imeti dober izhodiščni položaj in predvsem močne noge za silovit zaključek.

Dirko bo tudi v letošnjem letu organiziral Kolesarski klub Adria Mobil, ki je v preteklem letu obeležil 50-let svojega delovanja. Ob bok osrednji dirki bodo organizatorji ponovno poskrbeli tudi za pestro športno dogajanje na Glavnem trgu, kjer bo organizirana otroška dirka za najmlajše kolesarje.

V duhu ohranjanja tradicije bo cilj dirke tudi letos na znamenitih granitnih kockah novomeškega Glavnega trga, kamor ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje športa in kolesarstva. Ob tem pozivamo, da na ogled cilja dirke v največji možni meri pridete s kolesi, saj želimo z organizacijo kolesarskih dirk opozoriti tudi na pomen zelene mobilnosti, s katero je kolo nezgrešljivo povezano.

Dirka bo potekala 26. marca, več o njej pa lahko slišite tudi v pripetih zvočnih datotekah.

Krkina Arena, 24.3.2023, 1. del


Krkina Arena, 24.3.2023, 2. del


Krkina Arena, 24.3.2023, 3. del