tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

franko bajc 1 - mv Njena.si

To je 90-letni dedek Franka Bajca!

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Šport

V nedeljo Dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
25.03.2023 06:00

Dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil bo tudi letos poskrbela za pravi spomladanski uvod v kolesarsko sezono, saj je svojo udeležbo na dirki potrdilo kar 26 ekip oziroma 176 tekmovalcev (kar je najvišje dovoljeno število po kriterijih UCI), ki prihajajo iz 28ih držav in 5 kontinentov – kolesarska karavana bo torej pisana kot še nikoli doslej.

Trasa letošnje dirke bo dolga 179,5 km, razgiban teren gričevnate dolenjsko – belokranjske pokrajine pa bo najbolj ustrezal vsestranskim kolesarjem, ki se odlično znajdejo tako na krajših vzponih kot tudi v izrazito hitrih odsekih dirke. Zavoljo večje varnosti kolesarjev je spremenjen tudi vhod v ciljne metre dirke, kjer bo še enkrat več potrebno ohraniti mirno glavo, imeti dober izhodiščni položaj in predvsem močne noge za silovit zaključek.

Dirko bo tudi v letošnjem letu organiziral Kolesarski klub Adria Mobil, ki je v preteklem letu obeležil 50-let svojega delovanja. Ob bok osrednji dirki bodo organizatorji ponovno poskrbeli tudi za pestro športno dogajanje na Glavnem trgu, kjer bo organizirana otroška dirka za najmlajše kolesarje.

V duhu ohranjanja tradicije bo cilj dirke tudi letos na znamenitih granitnih kockah novomeškega Glavnega trga, kamor ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje športa in kolesarstva. Ob tem pozivamo, da na ogled cilja dirke v največji možni meri pridete s kolesi, saj želimo z organizacijo kolesarskih dirk opozoriti tudi na pomen zelene mobilnosti, s katero je kolo nezgrešljivo povezano.

Dirka bo potekala 26. marca, več o njej pa lahko slišite tudi v pripetih zvočnih datotekah.

Krkina Arena, 24.3.2023, 1. del


Krkina Arena, 24.3.2023, 2. del


Krkina Arena, 24.3.2023, 3. del