Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Nm, Lj

Bo Krka osvojila naslov?

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
20.05.2013 05:12

Košarkarji Krke imajo drugo priložnost, da četrtič zapored postanejo državni prvaki. V finalu lige Telemach vodijo z 2:1 in za skupno slavje potrebujejo le še eno zmago. Tekma v dvorani Stožice se bo začela ob 18. uri.

Za Novomeščane je to druga zaključna žogica za zmago, potem ko so prvo zapravili v petek v domači dvorani. Poleg četrtega zaporednega naslova je lahko to njihov šesti v zgodovini košarke v dolenjski prestolnici.

Na drugi strani igralci Uniona Olimpije v en glas napovedujejo, da bodo naredili vse, da izsilijo odločilno peto tekmo, ki je na sporedu v sredo v dvorani Leona Štuklja. Prav uspeh v petek v Novem mestu, ko so vodili večji del srečanja in na koncu zasluženo slavili s petimi točkami prednosti, jim je dal dodaten zagon in dokazal, da lahko ob kolektivni igri in maksimalni angažiranosti premagajo favoriziranega tekmeca.

V zgodovini državnih prvenstev Slovenije se še ni zgodilo, da bi ekipa obrnila zaostanek 0:2 v končno zmagoslavje. Že večkrat pa so moštva vodila z 2:1 in na koncu izgubila finale, nazadnje Union Olimpija proti Krki v sezoni 2010/11.


Navijači se lahko tekme udeležijo z brezplačnim avtobusom. Ta bo izpred obračališča Tuš odpeljal 16:30 uri. Zbirajo se tudi prijave za drugi avtobus in sicer na elektronski naslov: bckrka@gmail.com