Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Georgetown

Bolt do tesne zmage

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
09.05.2013 09:20

Šestkratni olimpijski prvak Jamajčan Usain Bolt je v svojem prvem nastopu v sezoni na mitingu na Kajmanskih otokih v teku na 100 metrov šele po fotofinišu slavil zmago pred rojakom in partnerjem za trening Kemarjem Bailey-Colom.

Oba sta tekla 10,09, o zmagovalcu so odločale tisočinke. Bolt je za slabši čas okrivil slabše razmere na progi.

Fotofiniš je tako razkril, da je Bolt, ki je imel zadnje tedne težave z mišico, tekel 10,083 sekunde, Bailey-Cole pa 10,089. Po tekmi je jamajški superzvezdnik dejal, da poškodba ni razlog za slabši čas.

"Odtekel sem slabo dirko, pa tudi razmere na progi niso bile idealne. V prvih 50 metrih se nisem mogel pognati hitro iz startnih blokov, zdelo se mi je, da so na progi slabši pogoji. Zdaj se morava usesti skupaj s trenerjem (Glen Mills, op. STA) in ugotoviti, kaj je šlo narobe. Poškodbo mišice sem sicer rahlo čutil, a ni šlo za bolečino, tako da se ne morem izgovarjati na poškodbo," je po zmagi dejal 26-letni Bolt, ki si želi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016 ponoviti trojček zmag iz Pekinga 2008 in Londona 2012.

Eden od Boltovih najresnejših tekmecev Američan Tyson Gay je minulo soboto v Kingstonu pokazal odlično formo in z najboljšim izidom leta 9,86 prečkal ciljno črto.