Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Ljubljana

Brežiški kadeti zmagali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2012 10:59

V soboto in nedeljo je na centralnem strelišču v Ljubljani potekal 2. krog ligaškega tekmovanja za Pokal Slovenije v streljanju z zračnim orožjem. Predstavniki Posavja pri osvajanju odličij igrali zelo vidno vlogo.

Kadeti
V 2. krogu ligaških tekmovanj za Pokal Slovenije so od moštev jugovzhodne regije z osvojitvijo 1. mesta na osrednjem ljubljanskem strelišču najodmevnejši rezultat dosegli kadeti SK Brežice v streljanju z zračno pištolo. V postavi David Rožman, Polona Špiler in Midhat Bajramović so kot prvi v novi sezoni presegli „magično“ mejo 1000 krogov. Posamično je bil Rožman tretji, Špilerjeva peta, Bajramović pa osmi. Med kadeti se je solidno odrezala tudi povsem nova ekipa Sevničanov, ki je v postavi Tajda Marc, Slavko Ribič in Luka Pesjak pristala na 6. mestu, Tajda pa je v posamični uvrstitvi segla celo po srebru. V disciplini zračna puška je z odličnim nastopom in osvojitvijo 3. mesta presenetil Leskovčan Jakob John Freeland, njegova ekipa, v kateri sta sodelovala še Luka Lajkovič in Luka Žokalj pa je pristala na 10. mestu.

Mladinci

Tudi v tej kategoriji je na jugovzhod Slovenije romalo nekaj odličij in drugih visokih uvrstitev. V disciplini zračna pištola sta z osvojitvijo 2. in 3. mesta najvišje segli Sevničanka Anuša Kovačič in Brežičanka Andreja Novoselič. S puško je na 5. mestu pristala ekipa novomeških Gorjancev in njihova najboljša predstavnica Ines Kastelic, Leskovčani pa so bili deseti. Prvi so nastopili v postavi Ines Kastelic, Tanja Stanković in Grega Redek, za druge pa so streljali Gregor Lekše, Matej Žokalj in Matic Pirc.

Člani
V prvoligaški druščini lani prvo- in drugouvrščenima ekipama iz Sevnice in Brežic v začetku nove sezone ne gre najbolje. Sevničani v postavi Blaž Kunšek, Klemen Juvan in Danilo Petrin so bili tokrat šesti, Brežičani, za katere so nastopili Srečko Vidmar, Matej Krajnčič in Robert Ferenčak pa so pristali na 10. mestu. Svetli točki sta predstavljala Kunšek in Vidmar, ki sta se v finalnem delu na izpadanje udarila za 3. mesto, pri čemer je bil uspešnejši Kunšek.