gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Lucija

FOTO: Brežiški karateisti prinesli štiri nove

Piše: KK Brežice

Čas objave:
09.04.2018 13:50

V soboto je v Luciji potekala prva tekma za Pokal Slovenije 2018 v karateju, kjer se je skupaj pomerilo 497 mladih karateistov iz 50 slovenskih klubov.

Karate klub Brežice je nastopil z manjšo zasedbo vendar domov prinesel dve zlati in dve srebrni kolajni.

Sara Marija Lavrič in Maja Lakner sta nastopili v katah deklic, kjer je Sara žal izgubila že v uvodnem krogu. Maja Lakner je svoje izvedbe kat stopnjevala v štirih krogih in žal v boju za bronasto kolajno morala priznati premoč nasprotnice iz Postojne ter na koncu osvojila 5.mesto. Za obe deklici je to prva sezona v višji starostni kategorji, kjer se že lahko izvajajo mojstrske kate in zato je samo vprašanje časa, kdaj bojo tudi te težje kate osvojile ter začele posegati po najvišjih mestih.

Reprezentantka Slovenje v katah Ela Petan je tudi tokrat suvereno premagala vse nasprotnice, kjer je 1.krog bila prosta, v 2.krogu je zmagala 3:2 Lano Hlišč iz KK Rudarja, v 3.krogu je s 5:0 premagala Tanjo Baldžiev iz Kranja, v polfinalu s 5:0 Simono Češarek iz Trbovlja ter v finalu prav tako s 5:0 Marino Drobnjak iz KK Kranj. Z osvojitvijo zlate kolajne na prvi pokalni tekmi se njena forma samo še stopnjuje. Naslednji vikend jo čakajo reprezentantčne priprave, nato še tekma v Bohinju ter konec meseca nastop na najpomembnejši tekmi za otroke – balkanskem prvenstvu v Beogradu, kjer je Ela Petan ena redkih, ki si ji izborila pravico nastopa v katah in v športnih bojih.

Na koncu je v katah nastopila še mladinka Nika Omerzo, ki je izgubila v tretjem krogu in tokrat ni posegla po vidnejši uvrstitvi. Nika je članica tudi slovenske članske reprezentance in bo čez dva tedna skupaj z Nastjo Galič nastopila na močnem mednarodnem turnirju za »Zlatni pojas Čačka«, ki bo zadnja izborna tekma pred članskim evropskih prvenstvom, kjer bo Slovenijo zastopala le ena tekmovalka. Želimo si, da si bo nastop na EP izborila brežičanka.

Na 1. pokalni tekmi v Luciji je Karate klub Brežice zastopalo 5 borcev in prav vsi so se prebili v zaključne boje za medaljo. Trije od petih so se prebili v samo finale, dva pa sta klonila v boju za bron. Za največje presenečenje je pri borcih poskrbel Jaka Cerjak, kateremu je bilo to komaj drugo tekmovanje na svoji mladi športni poti. Na tekmovanju za Pokal Slovenije je nastopil prvič in se v konkurenci mlajših kadetov do 40kg med 16 tekmovalci že takoj prebil v finale. Jaka se je po predaji Xhoxhai Fatjana iz Velenja uvrstil direktno v čertfinale. Tam se je srečal z Nikom Nedelkom iz Iga, borbo začel neustrašno in kmalu povedel z 1:0. Nik je tik pred koncem izenačil, a rezulat 1:1 je zaradi prve dosežene točke v polfinale peljal našega Jako. Za veliko finale je bilo potrebno premagati še Andraža Sedeja, proti kateremu je Jaka nadaljeval svoj odločen zmagovalni niz in zmaga z 1:0 je zadoščala za svoje prvo veliko finale. Boj z Denisom Šehičem, favoritom kategorije iz Trbovelj je bil tesen in naporen, zaradi pomanjkanja izkušenj in tehničnih napak pa je naš borec moral priznati premoč nasprotnika z 0:2.

Najboljšo uvrstitev za brežiške borce je dosegla Ana Sever, ki je v kategoriji mlajših kadetinj nad 50kg prvič v svoji karieri stopila na najvišjo stopničko pokalnih tekmovanj. Ana je v prvem krogu s 3:1 premagala Hano Pavšič iz Idrije, v drugem z 2:0 Žano Čučnik iz Trbovelj in v finalu s 3:1 Trino Ogrizek iz Kranja. V vseh borbah je bila suverena in vsaj delno se ji je poplačal trud, ki ga v svoj napredek vlaga na vsakodnevnih treningih. Skupaj s klubsko kolegico Elo Petan se konec meseca odpravljata v Beograd, kjer bosta zatopali državno reprezentanco na Balkanskem prvenstvu. Prikazane sobotne borbe so dobra popotnica za omenjeno tekmovanje.

Pri mlajših kadetinjah do 50 kg je v finalu nastopila tudi Ela Petan. V prvem krogu je predčasno z 8:0 premagala Zojo Trvecki iz Nestorja, v polfinalu z 2:0 Saro Arsenić iz Postojne, v finalu pa je zaradi nepazljivosti klonila z 0:4 z Zojo Avžner iz Polzele. Kljub vidnemu razočaranju po finalnem porazu je dvoboj razkril kar nekaj rezerv, katerim bo na prihajajočih treningih potrebno posvetiti pozornost. 

V najbolj konkurenčni kategoriji kadetov do 52 kg je velik potencial pokazal David Matija Lavrič. V prvem krogu je s 3:0 premagal Robija Mohenskega iz Žalca, sledila je drama na borišču in verjetno eden najbolj atraktivnih bojev tekmovanja z Lanom Gabrijelčičem iz Vrhnike, ki ga je David dobil s 4:3. V polfinalu je bil Kenan Isakovič iz Trbovelj pretrd oreh (1:7), v boju za bron pa se David žal ni uspel več ustrezno zbrati, da svoje nastope krona z medaljo. Z Lanom Plevnikom iz Kranja je izgubil z 0:2. 

Borbo za bron je po uvodnem porazu z 0:1 s kasnejšim finalistom Maximom Cosovicijem iz Grosupelj izgubil tudi Sebastijan Lašič, ki je v repasažu žal nastopil premalo odločno.