Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Brežice

Brežiški strelci nadaljujejo z visokimi uvrstitvami na DP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.07.2015 18:31

S 25. izvedbe državnega prvenstva v streljanju z malokalibrskimi pištolami na razdalji 25 metrov so se tekmovalci Strelskega kluba Brežice vrnili s štirimi odličji, kar pomeni, da nadaljujejo tradicijo osvajanja najvišjih mest na največjih državnih tekmovanjih. S kančkom sreče bi lahko osvojili še kakšnega več.

V soboto so se v disciplini športna pištola prejetega pokala za ekipno 1. mesto med mladinci veselili Midhat Bajramović, Anže Gmajnič in David Rožman. Za državnim rekordom, ki je že od leta 2009 ravno tako v lasti Brežičanov, so zaostali za vsega 2 kroga. Med posamezniki se je z osvojitvijo 3. mesta najviše zavihtel Rožman. Barve Brežic sta med članicami branili Andreja Novoselič in Špela Hriberšek, med kadetinjami pa Urška Gmajnič in Teja Erban, vendar se nobeni ni uspelo uvrstiti na vidnejša mesta. Po opravljenih 30 strelih preciznega dela je odlično kazalo 15-letni Gmajničevi, ki je z vsega krogom zaostanka zasedala 2. mesto, vendar ji zatem v hitrem delu ni šlo tako dobro in je pristala na 4. mestu.

V nedeljo so nastopili člani s standardno in hitrostrelno pištolo. V slednji disciplini so branili lansko 1. mesto, a so morali kljub višjemu rezultatu kot lani prvo mesto prepustiti favorizirani ekipi iz Rečice pri Laškem. Po dopoldanski polovici opravljenih strelov je med posamezniki odlično kazalo Marku Pšeničniku in Mateju Krajnčiču, ki sta zasedala 2. in 3. mesto, medtem ko je bil Tadej Sečen komaj deveti in precej oddaljen od finala najboljše šesterice. Toda popoldansko nadaljevanje je vse obrnilo na glavo. Pšeničniku in Krajnčiču je sreča obrnila hrbet in pričakovana uvrstitev v finale jima ni uspela. Vanj se je prebil »odpisani« Sečen in na koncu osvojil 3. mesto.

Ista trojica je skupaj z novincem Božidarjem Štampekom nastopila tudi v disciplini standardna pištola ter precej nepričakovano pristala na 4. mestu kar pomeni, da so Brežičani prvič po letu 2009 ostali brez stopničk.