državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Novigrad

Brigiti bron v kombinaciji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.05.2016 08:50

Včeraj je v Novigradu potekal polfinalni in finalni dvoboj, kjer sta nova svetovna prvaka postala Vilmoš Zavarko (Srbija) in Ines Maričić (Hrvaška). Slednja je v finalnem dvoboju z rezultatom 675 kegljev postavila tudi nov svetovni rekord in ga odvzela naši Barbari Fidel, ki zardi poškod ni nastopila.


Slovenija je po zaslugi Brigite Strelec prišla do novega odličja v kombinacijskem seštevku (štejeta najboljši nastop posamezno in v kategoriji sprint). Naslov prvakinje je tudi tu osvojila Ines Maričić. Pri moških je slavil Igor Kovačič (Srbija).

Vseeno je to svetovno prvenstvo vendarle prineslo dobre rezultate za žensko kegljanje, čeprav jih realno nismo smeli pričakovati. Kar naenkrat je v vlogo prve dame stopila 42-letna Brigita Strelec, članica Triglava, prej vrsto let igralka Celja.

Na samem začetku prvenstva so nekateri mislili, da bi lahko Eva Sajko po izvrstnem začetku ponovila prvenstvo izpred štirih let iz Leszna na Poljskem, a je v nadaljevanju malce preveč padla v igri in njena pot se je kmalu končala. Že v sprintu pa se dvignila Strelčeva, ki je skozi ves dan zdržala napore in prišla do velike srebrne medalje. Takrat se je celo malo poškodovala, a vse to zamolčala. Že naslednje jutro pa je bila ponovno izvrstna in dobesedno "storpedirala" Nemko Kastnerjevo. V tem dvoboju je močno popravila svoj rezultat in se povzpela na drugo mesto v kombinaciji. V tekmovanju na izpadanje je padla še Romunka Samson, v boju za medaljo pa je za las izgubila s Hrvatico Ravnić-Gasparinijevo. Prav gotovo bi ta dvoboj dobila, če ji ne bi takrat ponagajala noga, zaradi česar je v zadnji seriji v igri na polno prihajala malce prekratko. Brigita se na to niti pod razno ni hotela izgovarjati, toda utrujenost od tako napornega ritma se je morala poznati.

POSAMEZNO ŽENSKE
1. Ines Maričić (Hrv)
2. Sina Beisser (Nem)
3. Nataša Ravnić – Gasparini (Hrv) in Aneta Cvejnova (Češ)
MOŠKI
1. Vilmoš Zavarko (Srb)
2. Norbert Kiss (Mad)

3. Igor Kovačić (Srb) in Hrvoje Marinović (Hrv)
KOMBINACIJA ŽENSKE
1. Ines Maričić (Hrv) 876
2. Edina Timar (Mad) 866
3. Brigita Strelec (Slo) 861
9. Eva Sajko (Slo) 835
23. Anja Kozmus (Slo) 778
MOŠKI
1. Igor Kovačić (Srb) 949
2. Vilmoš Zavarko (Srb) 946
3. Hrvoje Marinović (Hrv) 910
6. Primož Pintarič (Slo) 892
8. Uroš Stoklas (Slo) 887